Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Художник уби наркозависим при самозащита
Веселина Божилова - 6 Февруари 2007
Млада жена наби грабител, 60-годишна го подгони и залови, художник простреля крадец - само за три дни

Този удар заслужава да се усвои...

Храбра шуменка помогна на полицаите миналата нощ да арестуват грабител-рецидивист. Продавачка в квартална бакалия в Пловдив прогони грабител. Крадец бе прострелян с газово оръжие при опит за взломно влизане в жилище в столицата. Обикновените граждани очевидно се събуждат от парализиращия страх от престъпници. Само за дни една млада, една възрастна жена и един художник дадоха достоен отпор.

Първа серията поведе 30-годишна продавачка от квартална пловдивска бакалия. Тя не се паникьосала, когато в магазина и късно вечерта влязъл облечен в черни дрехи мъж и поискал парите от касата и. Напротив - скочила срещу него и очевидно е била толкова категорична и ядосана, че нападателят позорно избягал.

60 годишна шуменка пък демонстрира завидна смелост пред криминално проявен, излязъл три месеца по-рано от затвора, където бил пратен за блудство и грабеж. Насилникът опитал да ограби жената след полунощ на улицата, задигнал и дамската чанта с мобилен телефон вътре и лев и 50 стотинки. Въпреки незначителната на пръв поглед щета, жената така мощно се развикала и го подгонила, че полицаите успели да го заловят. Във веригата има и гражданин, който, чул виковете, веднага се обадил на телефон 166. Само за десетина минути бандитът бил заловен и опознат от жертвата. Впрочем кой е жертва в случая, може да се спори.

Третият случай обаче завърши трагично и за нападателя, и за жертвата, която се превърна в неволен убиец при самоотбрана. При опит да влязат с взлом в апартамент, използван за ателие, и то не за пръв път, двама младежи са били посрещнати от изстрели с газов пистолет. За единия от тях това се оказва фатално, днес той почина в "Пирогов" . Става дума за 25 годишен наркозависим. Това е поредната брънка от предречената "вълна от жестоки престъпления, свързани с наркотиците", за която тръбят специалисти и родителски организации, но никоя институция не обръща внимание. Нищо чудно да се окаже, че и останалите два случая влизат в тази статистика.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Antiglobalist
06 Feb, 2007 | 14:20

Подкрепям всякакво насилие срещу крадци, наркомани и други престъпници. Само, когато от време на време някой от тях се преселва в други светове, само тогава, ще намалее наглостта на престъпниците. Стискам ръката на смелите Граждани.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.