Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Деца изнасилват учителки и продават наркотици в Интернет
Веселина Божилова - 6 Февруари 2007
Безразличието на държавата и инициативността на нарко-културата определят интересите на децата

Открийте разликите в двете картинки. А. Листо от овошка според учени от БАН

Б. Листо от марихуана

"Областният съвет по наркотични вещества Благоевград се обръща към Вас по повод информация, получена от ученик от 4 клас на училище от Благоевград за игра в интернет на адрес  bgmafia.com. Изненадани бяхме от условията да се строят фабрики за наркотици, да се употребяват, за да се получават бонуси, да се пласират, да се изнасилват възрастни жени, да се изкормват бременни и т.н."

Това пише в писмото, изпратено от д-р Теменужка Любенова до министъра на здравеопазването и председател на Националния съвет за наркотични вещества, както и до главния прокурор на републиката.

"  В момента на нашето влизане имаше около 22 000 играещи. Информирахме част от родителите на учениците в Благоевград и Банско. Реакцията им е категорична, че трябва да има някаква реална бариера за лицата под 18 години, както в САЩ, където тези игри са платени и няма свободен достъп до тях. Оказа се обаче, че представители на организация на родители, не свързана с превенция на наркотици, от София и компютърен интернет специалист заявиха в национална телевизия, че тази игра носи познания за дрогата, добре е само да се играе с родители. Това беше заключението на предаването."

Д-р Теменужка Любенова от Благоевград обяви епистоларна война срещу политиците и не се уморява да им пише. Теми хич не липсват. Сред многото писма едно все пак получи отзвук. Вчера играта беше спряна. За какво все пак става дума?

Хиляди тийнейджъри всекидневно изнасилват виртуално учителки, пребиват деца и старци, грабят, рушат, отвличат бебета, търгуват наркотици и оръжие.


22 000 души са регистрирани в уебсайт за компютърни игри, където се намира и хитът сред учениците в момента - играта "Кварталът". По-подробен поглед върху ставащото вътре хвърля  в. "Новинар".

Целта на играта е да се развие собствен бизнес, като се построят кафенета, хотели, клубове, заводи за коли, оръжие и алкохол или фабрики за наркотици. В тях произвеждат всякакви видове дрога, които играчът трябва да успее да пласира на улицата, за да има печалби и периодично да обновява имотите си. Пари и енергия се натрупват, като се ограбват, бият и изнасилват минувачите.

При среща с учителка например играчите трябва да избират дали да "зулят" дневника, да ограбят жената или да я "опънат". Изнасилването на госпожата носи най-много точки. Същото е и с останалите "гърли".

Ако на улицата има майка с детска количка, изборът е между това да й гепиш портмонето, да вземеш биберона на бебето или да отвлечеш самото бебе. Последното също носи най-много точки.

Ако си построиш клуб, можеш в него да предлагаш напитки, наркотици и курви. Същото можеш да правиш и в хотела, само че от него имаш по-голяма печалба. В учебния център на виртуалния град можеш да се запишеш на курсове за чужди езици, счетоводство, финанси и Кама сутра. Посещаването на тези курсове ти дава допълнителни точки за интелект, сексапил, енергия и пари. За да си спестиш малко от ученето, можеш да си купиш специално хапче за стимулация.

Сигналът за играта дошъл от един четвъртокласник от Благоевград. Д-р Любенова алармира за нея не от вчера, тревогата е вдигната поне от 24 януари. Десет дни трябваха на антимафиотите да спрат играта. Интересно колко още учителки са изнасилени и колко наркотици са продадени през това време... Днес администраторите ще бъдат привикани в ГДБОП.

 Ето какво казва д-р Любенова в интервю за в. "Вяра" от 25 януари:

 "След сигнала се обърнахме първо към родителите, защото разочарованието ни от Националния съвет за наркотични вещества е голямо. Там примерно сме дали сигнали за ред други прояви, но няма реакция. Какво стана например с рекламата на водка "Мери Джейн"? Перфектно изработена реклама за марихуана. Учените от БАН я нарекоха " листо от овошка". Това беше обяснението на питането на главния прокурор на Република България, което бе направено след оплакване на Сдружението на родителите и Младежкия общински съвет по наркотични вещества. .. Имаше запитване на главния прокурор и към мен като председател на Областния съвет по наркотични вещества и търсеше коментар дали сме удовлетворени от отговора на БАН. Аз му казах, че всички академици , които работят в областта на биологията, трябва да бъдат уволнени и на тяхно място да бъдат назначени децата от шести клас на благоевградските училища.Защото за нито едно детенце това не е листо от овошка, а от марихуана.Ето защо не е случайна появата на наркоигрите.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

anonimus
05 Apr, 2007 | 10:12

pravsi

ss
06 Feb, 2007 | 14:31

чакай от умрял писмо, те нали си вземат заплатките,боли ги гъза.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.