Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кметът на Велико Търново чу исканията на клошарите
1 Февруари 2007
Хората ще имат покрив над главата, регистрация на адреса на кметството и в Бюрото по труда
Момент от срещата на клошарите с кмета. сн. в.
Момент от срещата на клошарите с кмета. сн. в."Борба"


Клошарите във Велико Търново пробиха стената от мълчание, която обикновено ги заобикаля. Вместо да се правят, че не ги забелязват, местните управници чуха гласа им. Случилото се в старата столица показва, че все пак доброто може да победи. Или поне да се опита.

Преди десетина дни във Велико Търново бе сформирано сдружение на клошарите, което издигна своите искания. Те не бяха прекомерни - хората настояваха за това, което се предлага на братята им по съдба в редица развити страни. Просто защото е близо до ума, че никой не е застрахован от житейски срив и едва ли по собствено желание живее на студа.

Вчера кметът на Велико Търново д-р Румен Рашев прие невчесаните "делегати" на уличната формация и разговаря с тях. Предварително е уговорил с митрополит Григорий част от старата митрополия до храма "Св. св. Петър и Павел" да се адаптира за приют. Там ще могат да се настанят десетина от бездомниците.

Другата стъпка, която предприе кметът Рашев, бе да регистрира клошарите на адреса на кметството, което ще им даде възможност да си извадят документи за самоличност и да си изберат личен лекар, тъй като нито един от тях не получава медицинско обслужване, а тежките болести не са рядкост.

Кметът обеща и да уреди неиздължените здравни осигуровки на бездомниците и всички да се регистрират за работа в Бюрото по труда. Това вече им дава реална възможност не само да подобрят условията си за живот, а да ги променят коренно.

Дано и други градоначалници в страната последват примера на великотърновския кмет, който показа какво означава наистина да се грижиш за хората от твоя град.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Маринова
08 Oct, 2007 | 22:04

Бих желала наистина това да е така, а да не е само да е поредната предизборна димка, защото някои от тези хора неистово се нуждаят от елементарни човешки условия, като баня ,каквато в града ни няма за обществено ползване, легло и купичка топла храна.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.