Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ванко 1 и братовчед му пак се упътват към затвора
24 Януари 2007
По соломоновски съдът издаде решение, приемливо и за обвиняемия, и за обвинителите

Ванко 1 и Димитър Рачелов

Пловдивският апелативен съд постанови четири години и шест месеца затвор за рапъра Ванко 1. Братовчед му Димитър Рачелов получи четири години лишаване от свобода.

Четири години и половина лишаване от свобода и глоба от 4 500 лева е новото наказание на рапъра Ванко 1, с което беше признат за виновен в склоняване към проституция на седем момичета. Решението бе постановено от троен състав на Пловдивския апелативен съд.

Това означава, че Ванко 1 е преценил правилно обстановката, когато вчера си беше донесъл раницата в съда. Пловдивският затвор е готов да го приеме за още една година и един месец. Съдът приспадна предварителното му задържане от май 2003 до октомври 2006 с две прекъсвания. Братовчед му Димитър Рачелов пък получи присъда от 4 години - при подобни приспадания на него му остава около година зад решетките. Глобата, която трябва да плати, е 4 000 лева.


Новото гледане на делото в Пловдив беше предизвикано от променения текст в Наказателния кодекс, който определи само три години лишаване от свобода за всеки, който склонява лица към проституция. Ванко 1 още не е решил дали да обжалва присъдата пред ВКС, пред репортери той сподели, че е прогнозирал подобно развитие.


През 2003 г. двамата бяха обвинени в склоняване към проституция. Тогава присъдата за Ванко 1 беше 12 години, а за Димитър Рачелов - 10. Намаляването им се наложи след влезлите в сила промени в Наказателния кодекс.Присъдите са възможно най-високите като се има предвид, че по тяхното обвинение законът предвижда максимум три години, отбелязва БНР.

Съдът прецени, че те трябва да получат по още година и половина, тъй като момичетата, които са принуждавали да проституират освен в България и още в четири европейски страни са повече и в този смисъл става въпрос за няколко престъпления

Впрочем по време на досегашния си престой в затвора Ванко 1 се прояви като примерен затворник, който наложи железен ред и дисциплина в килията си, перфектна хигиена, както и абсолютна забрана за внасяне на наркотици. Иначе той странеше от останалите, не вземаше участие в културния живот на учреждението и за жалост на останалите, отказа категорично да участва в концерти...


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.