Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Скинари намушкаха нигериец в центъра на София
22 Януари 2007
Това не е първото нападение на расистка основа, футболистът Екундайо Джайеоба няколко пъти бе пребиван
Екундайо Джайеоба
Екундайо Джайеоба

Скинари намушкаха нигериец в центъра на София - жертвата е Муайуа Калауоле, играч на аматьорския отбор по футбол "Спортист"- Своге. Извършителите на деянието са задържани, открит е и ножът, с който са нанесени четири прободни рани на нигериеца. Инцидентът стана пред столичната дискотека "Амор" в събота вечерта. Жертвата на нападението пребивава у нас по хуманитарни причини.

Това не е първият подобен инцидент у нас, когато са замесени цветнокожи футболисти. Нападателят на "Левски" Екундайо Джайеоба бе нападнат от скинар още докато играеше за Локомотив- Пловдив. След трансфера си в "Левски", той на два пъти бе пребиван на улицата от расисти. При последния бой преди Нова година Дайо счупи челюстта на един от нападателите си, който пък заведе дело срещу него.

След влизането ни в Европейския съюз има истинско нашествие у нас от бежанци от Конго, Сомалия, Нигерия и Судан, напливът е нараснал няколко пъти, твърди Светослав Мичев, шеф на Държавната агенция за бежанците. По неофициална информация само за първите 21 дни от годината над 100 чужденци са потърсили убежище у нас. Сред тях има и много афганистанци, иракчани и иранци. 90% от тях са без документи. От полицията предупреждават, че сред поискалите убежище има криминални елементи. Всички пришълци се настаняват в Приемателния център към Агенцията за бежанците, край Свиленград в момента се строи ново общежитие с 350 легла, така местата стават 700.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.