Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Днес във Виена е Балът на цветята
19 Януари 2007
Това е едно от най-красивите събития с 85 годишна история
Снимка : МА 42
Снимка : МА 42


Едно от най-красивите събития сред необятното море от близо 300 Виенски бала всяка година е Балът на цветята, който се организира от професионалните градинари на австрийската столица.

Историята на Бала на цветята  датира от 20-те години на миналия век, по традиция се провежда във Виенското кметство и празничните зали там представляват огромно развълнувано море от цветя.

 На 19 януари танцовата нощ ще се проведе за 85-и път, тази година под мотото «С цветя из Виена». Балът ще бъде открит от кмета Хойпл, след което 80 двойки от виенско училище за танци ще дебютират в обществото във вихъра на виенския валс.

 В полунощ всички гости на бала се включват в традиционния среднощен кадрил, но за любителите на танци ще звучат и други разнообразни ритми.

Ресторантът Ратхаускелер ще предложи на гостите изискани блюда и вина, няма да бъде пропусната и дегустацията на тазгодишно вино. На изхода гостите ги очакват изненади във форма на многобройни печалби от разиграната томбола и сладки сюрпризи, а дамите ще бъдат изпратени с букет цветя за спомен от бала.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.