Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Американски съд прати Мариан Пенев за 10 години в затвора
5 Декември 2006
Бившият ни олимпиец по спортна гимнастика е упражнил сексуално насилие над 13 год. момиче, прие категорично съдът

Българският треньор по спортна гимнастика Мариан Пенев, който живее и работи в Ротчестър, САЩ, бе осъден на 10 години затвор за сексуално насилие над 13-годишна ученичка, съобщава американската телевизия Ен Би Си . 40-годишният Пенев се е признал за виновен и е сключил споразумение със съда.

 Мариан Пенев е български гимнастик, участвал в Олимпийските игри през 1988 година. Въпреки, че момичето се е съгласило доброволно, според обвинителите, Мариян Пенев е упражнил насилие, коментира Ен Би Си.

Случаят предизвика широк обществен интерес в американските медии. Мариан Пенев бе арестуван на 30 декември 2005 с обвинение за изнасилване на 13 год. момиче от собствената му гимнастическа детска школа. Пенев живее в Америка от 20 години, преди това е бил състезател на "Левски Спартак" у нас.

"Пенев'с Джимнастикс" е една от най-реномираните школи за спортна гимнастика в региона. Тя подготвя 70 гимнастици. Освен това между 500 и 600 деца посещават школата по програми за раздвижване и обща физическа подготовка.

 Мариан и съпругата му Юлия, също бивша гимнастичка, купуват "Ийстсайд Джимнастикс" през 1997 г. и сменят името на клуба с "Пенев'с". В школата като треньор работи и друг българин - Ивайло Граховски, който е отговорник за мъжкото направление в клуба. Той е бивш състезател на ЦСКА и на националния отбор на България.

През ноември 2005 г. в гимнастическия клуб на Мариан Пенев има и друг секс-скандал. Тогава за сексуално посегателство е обвинен 49 - годишният Тод Бини. На 18 ноември 2005 г. той също е арестуван за изнасилване на 13-годишно момиче.

В края на декември срещу Пенев е подаден сигнал за изнасилване на едно от момичетата в школата. Родителите на 13-годишното момиче засичат над 20 имейла между и нея и треньора й. Според обвинителния акт, от писмата става ясно, че двамата имат сексуална връзка и са правили секс дори в гимнастическия салон на Пенев. Според адвоката на Мариан тези имейли не говорят за секс и не доказват, че Пенев и неговата ученичка са имали такава връзка.
След задържането си миналата година, Мариан Пенев прекара три дни в ареста, след което бе освободен срещу 50 000 долара гаранция. Домът на Пенев във Фейърпорт и клубът, който се намира на "Диспач Драйв" №131 са обискирани. От там са конфискувани компютри.

На 2 януари 2006 г. "Пенев'с Джимнастикс" събира родителите на децата от школата, за да ги запознае със ситуацията. Родителите обявяват, че подкрепят Мариан Пенев и настояват за бързо разрешаване на проблема. До окончателното изясняване на случая управлението на школата се поема от съпругата му Юлия.

Делото срещу Мариан Пенев започва на 6 януари. На процеса присъства и човек от българското посолство. Тогава Пенев се явява на предварително изслушване в съда, за да чуе обвинението на прокуратурата.

Прокуратурата заявява, че ще повдигне обвинение за изнасилване втора степен, клас Б. Клас Б е обвинение за потърпевш, който е под 14 години, а втора степен означава, че изнасилването не е толкова тежко. На Мариан Пенев е наложена забрана да контактува с лица под 17 години. Българинът твърди, че е невинен. В своя защита посочва, че досега е съдействал на разследващите органи и дори е прекъснал ваканцията си, за да се предаде в полицията.

На 19 януари той е задържан отново по федерално обвинение за използване на компютър, за да склони 13-годишното момиче да участва в сексуални актове с него. На 30 ноември съдът постанови десетгодишната му присъда.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.