Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Самоуби се бившият вътрешен министър Любомир Начев
13 Октомври 2006
По общо мнение един от най-слабите вътрешни министри бе принуден да подаде оставка след скандал през 1996
Начев се веселеше с манекенки, докато трима полицаи лежаха убити в Люлин
Начев се веселеше с манекенки, докато трима полицаи лежаха убити в Люлин

Любомир Начев бе министър на МВР от 26.І.1995 до 10.V.1996 в правителството на Жан Виденов. По общо мнение той бе  един от най-слабите вътрешни министри на България в най-новата й история. Стана известен , след като състави списък с 3000 лица, които имат 3 или повече висящи дела, и го пусна по вестниците с ЕГН-ата им. Събра главните редактори на медиите, за да им обясни, че не трябва да критикуват ведомството му, а да му помагат. След това написа извънредни мерки за борба с престъпността и назначи бившия зам.-шеф на Шесто управление на ДС за секретар на МВР. Цялото му управление бе белязано с показни убийства, но той упорито твърдеше, че в България няма гангстерска война.

Любомир Начев подаде оставка след скандал - репортерката Севда Шишманова го засне как пие и се весели с манекенки в момент, когато трима полицаи бяха убити в кв. Люлин в столицата. Тогава на негово място бе назначен Николай Добрев.

Името на Любомир Начев нашумя и по време на събитията около Парламента на 10 срещу 11 януари 1997 г. Тогава той беше депутат и въпреки молбите на полицията да не излиза, за да не дразни демонстрантите, напусна сградата на парламента и предизвика меле между униформени и протестиращи.

За последен път около името му се разшумя точно преди година, когато се заговори, че той е един от членовете на Обществен съвет към МВР. Оказа се, че името му не фигурира, МВР направи официално опровержение на този слух.

 Още няма официална информация за мотивите за самоубийството на бившия вътрешен министър. Той се е прострелял смъртоносно тази сутрин в 9 часа в сърцето. Тялото му е намерено от майка му, която е чула един изстрел. Това е станало в родната му къща в Карнобат, където често е ходел през последните три месеца.

Начев е притежавал законно два пистолета и една ловна пушка. Според запознати наскоро той е споделил, че е загубил куфарче с важни документи, включително и личната си карта. В началото на този месец той е бил на кратко посещение в съседна Македония за два дни.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

mikejpen
17 Oct, 2006 | 00:59

Spored men toi si beshe beznadezhden alkoholik, takav kakvito sa i mnogo bylgari. Zashto sled kato e sluzhil na komunistite, te ne sa se pogrizhili za nego, za da ne stiga to tazi Alkoholna Psiho-Kriza ? Az sym antikomunist, no vse pak toi e 4ovek i kakto vsi4ki bi trqbvalo da byde pod medicinski grizhi.
sega si spomniam kak niakoj kaza: Komunistite Ubivat Sazdadenite ot samite tyiah SVOI POSLUSHNICI, sled kato ve4e ne sa im nuzhni.

BB
14 Oct, 2006 | 02:04

Нека мре гада. Всички комуняги при него веднага!!!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.