Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Български готвач с бронзов медал от Световната кулинарна олимпиада
24 Януари 2017
Кулинарните олимпийски игри са като лекоатлетическите. Над 2 000 участници, над 60 държави, една седмица голям труд, много готвене и невероятна тръпка
Българският национален отбор се завърна с бронзов медал от Световната кулинарна олимпиада в Ерфурт, Германия. За участието на нашите състезатели са помогнали спонсори, които държат на добрата кухня и имат отношение към храната, съобщава БНР. 

Това е трето участие на българския национален отбор на кулинарни олимпийски игри. Русенецът Алекс Иванчев бе отличен с бронзов медал. 

Кулинарните олимпийски игри са като лекоатлетическите. Над 2 000 участници, над 60 държави, една седмица голям труд, много готвене и невероятна тръпка. Това казва Андрей Стоилов, председател на Българската асоциация на професионалните готвачи. 

Алекс Иванчев е трябвало да направи 5 вида питифури и 4 вида десерти, всички в миниатюра - истински произведения на сладкарското изкуство. В това състезание нямаш право и на минимална грешка. Всичко трябва да е премерено, равно, има грамаж, който да се спазва, техники, които трябва да се покажат, разказва награденият.

Националният отбор на България се състои от шестима майстори с капитан шеф Милен Панев. Всички са впечатлени обаче от конкурентите си - от тяхното оборудване, организация, финансиране. 

Според майсторите-кулинари политика за развитие на туризма у нас липсва още от времето на "Балкантурист", но можем да разчитаме на готвачите и храната си. Има в националната ни кухня ястия, които с право за авторство можем да представяме и с тях да посрещаме гостите си от чужбина. А защо се срамуваме да представяме кюфтето? Защото всички сега ядем американски кюфтета, ние не продаваме нашето типично кюфте, жалват се готвачите.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.