Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
20 причини да ненавиждаш Деня на свети Валентин
12 Февруари 2008
в. Таймс, Хелън Макнат: Този ден трябва не да се празнува, а просто да се преживее...

14 февруари е ден на безвкусните поетични напъни, безумно повишените цени, розовите дрънкулки... Всичко това трябва не да се празнува, а просто да се преживее...

Тя

1. За какво да съжалявате? Ако нямате гадже, изглеждате като отчаяна стара мома. Ако имате гадже, всички мислят, че едва го търпите.

2. Не може да стане по-лошо, ако мъжкият екземпляр, който вече сте набелязали за съпруг, използва в романтичните си хватки картичка с овчица и всички каламбури около дума "ewe" ("ewe" – "овца", произнася се като "you" – ти./

3. Стресът, кола маската или едва ли не военната заповед да не флиртуваш с никой друг - Денят на Свети Валентин прилича на малка сватба, но...през февруари! В най- мрачното, хладно и неподходящо време на годината. На никого няма да пожелаеш да вдига сватба през февруари, камо ли пък всяка година.

4. На този празник на бял свят се пръкват ужасни, разяждащи мозъка стихове от типа на: "Всяка година преуспяваме, от любовта си не се уморяваме"...

5. Колкото по-усърдно изобразяваш безупречно пухкаво семейно щастие, толкова по- силно те терзае подлото усещане, че всички двойки наоколо са хиляди пъти по- влюбени и правят нечувано страхотен секс.

6. Ваша позната, която не можете да понасяте, задължително ще получи като подарък страхотен чифт обувки от Manolo, а когато половинката и се отдалечи, ще сподели с вас, че и се виждат "малко вулгарни".

7. Такова нещо като успешен Ден на свети Валентин, няма в природата. Дори и да получите тайнствена картичка/ подарък/ букет, то накрая със сигурност ще се окаже, че го изпраща някакъв противен до сълзи тип.

8. Включвате се в състезанието за най-добра среща. Добре, на колежката от маркетинга и се паднаха най- скъпите рози, затова пък вас ви водят в най- хубавия ресторант. Но...о, ужас! Страшно е да си спомни човек какво всъщност представляваше това.

9. Заради този ден трябва да отслабнете. Това си е добър шанс той да ви подари бельо. Но не по- малка е вероятността талията ви да не иска да забрави всички удоволствия на масата, които сте си доставяли по празниците.

10. Целият този кич, всички тези розови панделки и мъниста впечатляват единствено тригодишните деца и италианските моделиери.

Той

11. Денят на Свети Валентин поражда у вас ненавист към всички останали мъже. Може да се хванете на бас, че масите във всички прилични ресторанти вече са запазени от тези идиоти, така че винаги ви се налага да платите двойно за ужасна храна в отвратителен ресторант.

12. Този празник принуждава мъжете да правят глупости - да палят свещи и прочее.

13. Горко му на този мъж, който не прави тези глупости, не пали свещи и прочее. Защото тя, разбирате ли, го е очаквала от вас, обаче пък как да ви го каже, нали няма да е романтично?

14. Това си е истински обир. Цветя, вечеря в ресторант, такси - половината заплата не ти мърда. Не може ли просто да и дам парите?!

15. Ами ако съвсем наскоро сте се запознали - празникът ви принуждава да и купите подарък и да заявите отношенията си пред света - и то, твърде дълго, преди изобщо да узреете за разговор на тая тема...

16. Ако и купувате бельо, сте длъжни да изберете не само единствения подходящ размер, стил и цвят, но трябва да си давате и вид, че не зяпате откровено гърдите на манекените, които рекламират сутиените в магазина...

17. Всичките и мисли са насочени само за Деня на свети Валентин, а доколкото тази година февруари има 29 дни, в продължение на  следващите две седмици ще се чувствате отвратително всеки път, когато в разговора се появи пауза.

18. Може би един сеанс на принудителен шопинг е достатъчен за годината? На Коледа това е по- поносимо, защото и да обърнете една чаша в 11 сутринта, никой няма да придиря за чувствеността ви. Не и на 14 февруари обаче...

19. И къде са подаръците за мъже? Ние какво получаваме от този празник?

20. А по-лошо не може и да стане, ако жената, която вече сте набелязали за съпруга, дори не се усмихне, ако и подариш картичка с овчица...


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.