Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Хийт Леджър е предозирал купчина предписани лекарства
7 Февруари 2008
Полицията проверява дали всички те са предписани от един и същ лекар
Хийт Леджър почина на 22 януари тази година
Хийт Леджър почина на 22 януари тази година

Холивудският актьор Хийт Леджър е починал от " случайно предозиране на предписани от лекар медикаменти", сред тях болкоуспокояващи, сънотворни и антидепресанти, предава АР , позовавайки се на резултатите от съдебно- медицинската експертиза. В момента полицията установява кой е предписал на звездата от  "Планината Броукбек"          лекарствата, чието съчетание е довело до фаталния изход, съобщава Reuters.

"Смъртта на Хийт Леджър е настъпила в резултат на остра интоксикация, предизвикана от съвместното действие на оксикодин, хидрокодин, диазепал, темазепам, алпразолам и доксиламин", съобщи представител на ню йоркския офис на патоанатома Елън Боракоув.

Тя поясни, че това са препарати на болкоуспокояващото лекарство оксиконтин, на антидепресаннтите валиув и ксанак, а така също и на сънотворните ресторил и юнис. Хидрокодин е болкоуспокояващо средство, често предписвано от лекарите. Впрочем медицинските експерти се съмняват, че всички лекарства са предписани от един и същ лекар.

Обезболяващите оксикодин и хидрокодин са опиати, които в съчетание с успокоителните диазепам, ампразолам и темазепам блокират дихателните пътища, обясняват медици. Темазепам се използва също срещу безсъние. Доксиламин пък е сънотворно и антихистаминно средство, съдържащо активни вещества, което се отпуска без рецепта.

Актьорът е признавал, че по време на снимките на "Тъмният рицар", където той играе ролята на Джокер, превъплътен по-рано на екрана от великия Джак Никълсън, се е измъчил от безсъние. Леджър е споделял, че е спял само по два часа на денонощие.

Освен това, през септември миналата година Леджър се раздели с актрисата Мишел Уилямс, която изпълни ролята на неговата жена в "Планината Броукбек". Според приятели на актьора, той много силно е преживявал разрива с Мишел, а е страдал също така и от невъзможността да бъде достатъчно време с двегодишната си дъщеря Матилда Роуз.

28 годишният Леджър бе открит мъртъв на 22 януари в апартамента му в Манхатън. Тялото бе открито от помощния персонал в дома му. Пристигналите на място полицаи не откриха следи от насилие. До леглото те намериха сънотворни и успокоителни таблетки. Освен това в апартамента бе открита свита на тръбичка 20- доларова банкнота, точно както се използва понякога за употреба на наркотици, но забранени вещества в дома на Леджър не бяха открити. Впрочем следи от наркотици не бяха открити и върху свитата банкнота. Аутопсията, извършена на другия ден, не успя да изяви точната причина за смъртта, тя става ясна едва днес.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.