Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Почина Кристиан, най-големият син на Марлон Брандо
27 Януари 2008
Черната овца в семейството лежа в затвора за убийство през 90-те
" Провалих се като баща" , каза Марлон Брандо по време на процеса за убийството на Даг Дролет
" Провалих се като баща" , каза Марлон Брандо по време на процеса за убийството на Даг Дролет

Полицейска снимка на Кристиан Брандо от 90-те

Брандо- младши на процеса за убийството на Бони Лий Бакли

Бони Лий Бакли

Родителите на Кристиан Брандо

Най-големият син на легендарния актьор Марлон Брандо почина в събота на 49 години в Лос Анжелос от бронхопневмония . Кристиан е първият от деветте деца на Марлон Брандо и " черната овца" в семейството. Той стана печално известен след убийството на Даг Дролет, приятел на сестра му, през май 1990 година. Брандо- младши тогава се призна за виновен и бе осъден на десет години затвор, но излезе на свобода през 1996 година. Тогава процесът бе в центъра на вниманието на американските медии, особено сензационно бе отразено обръщението на Марлон Брандо към съда, в което той се разкая за възпитанието на сина си и помоли за по-лека присъда. " Аз се провалих като баща", каза тогава актьорът- легенда в съдебната зала.

След присъдата семейството продължи да бъде разтърсвано от трагедии. Шайен, сестрата на Кристиан, роди дете от убития си приятел, но по- късно загуби правата над него и се самоуби на 25 години.

Кристиан е дете от първия брак на Брандо с актрисата Анна Кашфи, която е от индийски произход. След развода момчето е дадено на майката, но през 1972 година съдът преразглежда решението си и заради нейната наркозависимост предоставя правата над детето на бащата. Съдебната битка за правата над момчето продължава към 16 години.

Кашфи отвлича детето по времето, когато Брандо снима във Франция "Последното танго в Париж", завежда го в Мексико, но по-късно момчето е върнато на бащата. Брандо- младши рано зарязва училище, никога не е имал постоянна работа и е злоупотребявал с алкохол и наркотици. От време на време се е появявал във второстепенни роли във филми, но никога не е имал сериозна кариера в киното.

Освен за убийството на Даг Дролет, Кристиан Брандо е съден и за домашно насилие над съпругата си Дебора през 2005, само година след сватбата им. Той редовно я биел и заплашвал в присъствието на малката и дъщеря. Присъдата е включила три години пробация и задължително участие в рехабилитационна програма срещу алкохол и наркотици, както и срещу домашно насилие.

В бурната му биография фигурира и краткотрайна връзка с Бони Лий Бакли, която е била застреляна през 2001 година. По онова време тя го е обявила за баща на детето и, но тестовете посочват друг човек - Робърт Блейк, за когото тя се и омъжва. След убийството и Блейк е осъден, но по- късно оправдан. По време на гражданското дело за обезщетяване заради грешна присъда, неговият адвокат твърди, че Брандо е убиецът, но полицията така и не открива доказателства. Той самият отрича това и пред съда се позовава на Петата поправка, която гарантира правото му да не се самообвинява.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.