Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Опра Уинфри пуска нов собствен тв канал
16 Януари 2008
OWN ще е съвместна собственост с Discovery Communications и ще замени здравния канал на компанията
Опра Уинфри
Опра Уинфри

Към медийната империя на американската тв звезда Опра Уинфри се добавя нов телевизионен канал, предаде Reuters. Новият кабелен канал ще се нарича  OWN (The Oprah Winfrey Network) и ще може да се гледа от 70 млн американски домакинства още във втората половина на 2009 година.

OWN ще бъде съвместна собственост на Опра Уинфри и компанията Discovery Communications и ще замени в мрежата тв канала Discovery Health. Още не е ясно дали в новия канал ще се намери място за сегашната директорка на Discovery Health Карол Тамко.

Опра Уинфри съобщи, че новият канал ще бъде информационен и развлекателен и целта му е " хората да живеят пълноценен живот". Според нея, това се вписва в концепцията на групата канали на Discovery. Програмите, които зрителите ще видят в ефира на OWN, вече са в процес на реализация. Основните теми са пари, работа, семейни ценности, тегло, здраве, взаимоотношения между деца и родители, благотворителност.

Що се касае до "Шоуто на Опра Уинфри", то не веднага може да премине на новия канал, защото телевизионната водеща вече е продала ексклузивните му права за излъчване през 2010-2011 година на няколко кабелни канала, но все пак се надява да успее да го премести в собствения си ефир година по- рано.

Според анкетите на Harris Poll, Опра Уинфри е на второ място в американските класации за най- популярни тв личности, през 2007 година сп. Forbes я обяви за най- влиятелна знаменитост.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.