Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Норвежки мултимилионер се оказа педофил с 400 жертви
14 Януари 2008
От 30 години се говори за него, дори полицията мислела, че е измислен от децата

В Норвегия предстои съд над 55 годишен мултимилионер от Берген, който се оказал педофил, неуловим за властите вече 30 години. Според полицията, жертви на собственика на голяма компания и баща на две деца, чието име все още не се назовава, са станали между 300 и 400 деца за тия години. Възможно е броят им да е и по-голям, но мнозина се боят да признаят.

В медиите маниака е назован " Джебчията" - заради един от начините му да се запознава със жертвите. Той " ловувал" по правило в бедните предградия на Берген, Осло и други градове от страната, подбирайки самотни момчета от началните училища.

Педофилът молел детето да извади от джоба му пари или ключове, като обяснявал, че го боли ръката и не може да го направи сам. Стига момчето да бръкнело в джоба на престъпника, за да го принуди той със заплахи и сила към действия от сексуален характер.

Дълго време полицията е смятала, че действат няколко педофила, тъй като понякога той сменял начините и молел децата да оправят колана му. Журналистите и следователите дори смятали, че децата са измислили историята за педофила.

Маниакът бил заловен благодарение на настойчивостта на две жени - полицаи, които продължили да вярват в съществуването на престъпника и на пенсиониран следовател, който през 1999 година водил дело по обвинение на бизнесмен в посегателство над 12 годишно момче в сауна в градски басейн. Тогава делото пропаднало заради липса на достатъчно доказателства и задържаният бил освободен след извинения от страна на полицията.

Когато в края на миналата година в Норвегия минала за пореден път вълна от изнасилвания на деца, пенсионерът си спомнил за делото с осемгодишна давност и се свързал с действащите полицаи. Жените- полицаи пък успели да получат разрешение за таен обиск в дома на бергенския бизнесмен. Били иззети образци от неговата ДНК, която съвпаднала с намерената по дрехите на петте последни жертви.

Миналият петък престъпникът бил арестуван. Той вече бил разпознат от десетки други жертви, сред които и възрастни норвежци, изнасилени от него преди 30 и 20 години. Сега, дори да бъдат доказани само няколко от случаите, маниакът е заплашен от максималното наказание - 21 години затвор.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.