Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Съветски офицер е разменил болния си син с немско бебе преди 23 години
4 Януари 2008
Едва днес прокуратурата в Дрезден разполага с имената на четирима заподозрени

През 1984 година в центъра на Дрезден е отвлечен 5 месечният Феликс Чек. Едва сега, 23 години по-късно, немските следователи разполагат с имената на четирима заподозрени - всичко говори за това, че тогавашни съветски офицери са подменили здравото момченце с болно бебе. Руските органи за пръв път са съобщили на саксонската полиция конкретните имена на офицерите.

През 1984 година четиримата - тогава офицери от Съветската армия- заедно със жените си са живели в Дрезден, там им се родили деца. Предполага се, че един от четиримата е сменил болния си син със здравото дете.

Детската количка изчезнала, докато родителите на Феликс пазарували в магазина. Няколко дни по-късно в Дрезден е открито подхвърлено болно дете и още тогава следователите са заподозрели подмяната и са имали предвид съветските офицери. Тогава обаче делото за отвличането на детето е водила специална комисия, която е спряла разследването, когато следите са стигнали до съветските казарми.

Няколко години по-късно следствието е възобновено по искане на родителите на Феликс. След неуспешни опити, предприети през пролетта на 2003 година, тази пролет прокуратурата на Дрезден е отправила молби за правна помощ към Русия и Белорусия. По данни на прокуратурата всички заподозрени живеят днес в страни, бивши съветски републики.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.