Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Парис Хилтън остана окончателно без наследство
Николай Атанасов - 28 Декември 2007
80-годишният й дядо Барън Хилтън завеща 90% от състоянието си от $ 2,3 млрд. на благотворителен фонд
Парис Хилтън.
Парис Хилтън.

Барън Хилтън.

Вчера 80-годишният хотелиерски магнат Барън Хилтън (Barron Hilton) обяви, че завещава 97% от състоянието си, оценявано на $ 2,3 млрд. на благотворителната организация Conrad N. Hilton Foundation, кръстена на баща му и основател на хотелиерския бизнес на семейството, Конрад Хилтън, съобщава Reuters. След дарението на Барън Хилтън, общите активи на благотворителната фондация, управляване от един от синовете му, Стивън Хилтън, ще достигнат $ 4,5 млрд.

Конрад Хилтън основава суперуспешния си бизнес през 1919 г. с построяването на първия хотел Hilton в Сиско, Тексас. След смъртта си през 1979 г. той оставя почти цялото си състояние, в т. ч. и контролен пакет от 27% от акциите на Hilton Hotels на основаната от него през 1944 г. благотворителна организация. След близо 10-годишна съдебна битка обаче, Барън Хилтън успя да постигне извънсъдебно споразумение за подялба на пакета акции с фондацията през 1988 г., припомня  The New York Times.

Средствата, които благотворителната организация ще получи след смъртта на Барън Хилтън включват $ 1,2 млрд. чиста печелба, които магнатът ще получи от сделките за продажбата на хотелската корпорация Hilton Hotels Corp. на щатската инвестиционна група Blackstone през юли 2007 г. и продължаващата сделка за продажбата на най-голямата компания за казина и хазарт в света, Harrah's Entertainment Inc.

По този начин, 23-те внуци и внучки на Барън Хилтън няма да получат почти нищо от натрупаното от дядо им богатство.

В края на юли 2007 г., във връзка със шумния скандал около престоя в затвора на внучката му Парис, Барън Хилтън я лиши от част от наследството в размер на $ 60 млн. По-рано официалният биограф на семейството на милиардера, Джери Опенхаймер, обяви, че дядото бил възмутен от крайно непристойното поведение на внучката си и затова решил да я накаже по този начин. Парис Хилтън завоюва скандалната си популярност с дебюта на любителския порнофилм с нейно участие в Интернет през 2003 г., а през тази година прекара и 3 седмици в затвора заради шофиране в пияно състояние.

Американските медии обаче посочват, че радикалното решение за наследството на Барън Хилтън едва ли ще огорчи много Парис Хилтън, която освен най-скандалната, е и най-материално обезпечената наследница на хотелиерския магнат. Тя води собствено реалити-шоу, снима се в киното, развива музикална кариера и продава под запазената марка на името си най-различни стоки – от парфюми и шампанско до книги.

Благотворителната организация Conrad N. Hilton Foundation оказва помощ основно на африканските държави, но също така и на Мексико, и дори оказва помощ за решаването на някои социални проблеми в САЩ. Фондацията развива проекти за осигуряването с питейна вода на жителите на “Черния континент”, помага за образованието на слепи деца и спасява и полага грижи за душевноболни бездомни. Съгласно завещанието на основателя си, организацията обявява за своя основна цел “облекчаването на страданията на всички нуждаещи се и търпящи лишения”. Президентът на фондацията, Стивън Хилтън, обяви, че се гордее с решението на баща му и му е изключително признателен за безкористната и хуманна постъпка.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.