Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Най-нелепите изследвания върху секса на 2007 година
18 Декември 2007
Толкова много пари и усилия, за да се докаже нещо, което всеки знае...

Достатъчно сложно е да се проведе добро изследване на тема секс, дори без да се има предвид скромното финансиране на подобни програми. Заради разликите в политическите идеологии, съкращението на финансирането на изследвания, неодобрението на обществеността, законодателните проблеми, а също така и възприемането на секса като забранена тема, се провеждат крайно незначително количество подобни проучвания, а и тези, които се правят, не са кой знае какво.

Всяка година с публикуването на резултати от поредното изследване на тема секс, обществото, по правило, си задава два въпроса: " Действително ли имаше нужда да се доказва това?" и "Кой спонсорира подобна дивотия?".  FOX News представя рейтинга на най-нелепите изследвания върху секса, проведени през 2007 година.

На първо място е анкетата, проведена от екип учени от Тексаския университет с въпрос : "Защо се занимавате със секс". И, разбира се, отговорите, дадени от респондентите / всички те студенти/, са очевидни: за да получа физическо удовлетворение, заради привлекателността на партньора или просто защото е хубаво да правиш секс. Единственият трагичен факт в цялата одисея е там, че Тексаският университет е загубил 5 години и пари от собствените фондове, за да научи смешно обикновените причини за правене на секс.

На второ място в класацията е американският психолог Джон Готман, който след 30 години сериозно харчене на пари и научна дейност, тази година най-сетне стигна до извода, че жените се възбуждат най-бързо от орални ласки. Нещо, която всяка жена може да потвърди и без да се месят специалистите.

На трето място са сънищата, "свързани със сексуална дейност" - изследване под това име се е разглеждало на годишното събрание на Associated Professional Sleep Societies. То се е провело със цел да определи природата и съдържанието на сънищата на мъжете и жените. Както изяснили изследователи от Университета в Монтреал, едва 8% от сънищата са свързани със секса. По-нататъшното изследване на този род сънища стига до сюжети, за които не се иска кой знае каква научна подготовка, отговорите отново са повече от очевидни: хората сънуват, че правят секс, целуват се, мастурбират и т.н.

Мъжете и жените са от една планета. До този извод стига изследване на екип учени от Университета във Флорида, а целесъобразността на усилията им са заели четвърто място в класацията. Те твърдят, че не може да се сравняват представителите на двата пола с Марс и Венера, когато става дума за интимни отношения. Учените открили, че мъжете не са чак толкова склонни към полигамия, а жените биха искали да се заемат със секс по-често и повече, отколкото могат да си позволят.

На пето място е италиански труд, дело на изследователи от университета в Анкона и Агула, които са изяснили, че сексуалните нарушения са хормонален проблем. Като се има предвид, че хормоните пряко или косвено регулират всички сексуални функции в организма - от желанието и възбудата до оргазма, едва ли изводът, че определено хормонално ниво в кръвта влияе върху физическите, медицинските и психологическите проблеми, свързани със секса, е кой знае какво откритие...

Оралният секс кара подрастващите момичета да се чувстват използвани. За този научен труд, заел шесто място, съобщава в.  San Francisco Chronicle. Там се твърди, че оралните ласки най-често карат момичетата да съжаляват за стореното, да се чувстват като жертви на манипулация и да изпитват чувство на вина. При това момичетата два пъти повече от юношите преживяват съмнения относно правилността на поведението си.

 

 


 


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.