Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Паметник на лъжата на политиците откриват и разрушават днес в София
17 Декември 2007
Според социолозите, хората вече не искат дори да отговорят на въпроса кой ги лъже най-много

Паметник на лъжите на партии и политици за времето на Прехода ще открие и ще разруши символично Гражданска инициатива "Видовден" днес в 11.30 ч. в градинката пред Кристал.
   
    Ще бъдат обявени резултатите от проведените допитвания за най-големите лъжи през последните 18 години. Те са под мотото „Глас народен, глас Божи”. С червени рози, сини теменужки, жълти хризантеми и гербери ще бъдат дарявани минувачите край мястото на събитието. Така ще се напомня за някои от лъжите на всички партии.
   
   За да подплати с факти инициативата си, "Видовден" са поръчали телефонно допитване на "Алфа Рисърч". Анкетирани са 1000 граждани от цялата страна. Най-много от тях - 16.7% мислят, че най-много лъже БСП. 11,9% от гласувалите за социалистите на местните избори посочват своята партия като лъжеща повече от останалите. Този процент е значително по-малък - под 6%, при ДПС, СДС и НДСВ. Според 7.2% от анкетираните всички политици в България лъжат еднакво.

15,2% определят Иван Костов като лидер, допринесъл най-много за увеличаване на лъжата в политиката. На другата крайност според анкетираните е Бойко Борисов, водач на класацията за най-честно лице в политиката според участниците в младежка възраст. Сред честните политици е посочен и президентът Първанов.
 
На въпрос дали е приключил българският преход, 85,1% от анкетираните отговарят, че все още не е. Само 4,5 % смятат, че преходът е завършен.

СДС е определена като партията, допринесла най-много за приемането на България в ЕС и НАТО.

 Впрочем по-забележителен от процентите в класацията е фактът, че половината от потърсените за анкета не са пожелали изобщо да отговорят на въпросите, което социолозите отдават на липсата на реален дебат и на множеството разочарования, изживени в чисто индивидуален план.

По обед в "Ла Страда" ще бъде съобщено кой е най-честният политик от 1989 г. досега. За него е предвидена награда „Видко”. Паметникът на лъжата е по проект на студентите от Художествената академия Десислава Досева и Борислав Янев, спечелили нарочен конкурс, обявен във ВУЗ-а.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Йероним
17 Dec, 2007 | 13:16

Най-често статистиките са "натъкмистики". Неоспорим факт е, че Негово Величество Симеон ІІ цар на всички българи в Република България е най-голямия лъжец. Не само относно политическите му обещания и лъжи но и относно личните му афери които една по една продължават да излизат на бял свят.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.