Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Челен опит: Пияните шофьори в щата Аризона си намериха майстора
13 Декември 2007
Шериф Арпайо ги кара да погребват алкохолици в розови ризки и черно- бели гащи на райета

Затворниците спят във военни палатки и имат средновековно живописен вид

Шофьори, осъдени за управление на МПС след алкохол, си намериха майстора в лицето на най-строгия шериф в Америка. По негова идея те са длъжни, докато изтърпяват присъдата, да носят розови ризи и да правят шпалир по време на погребения на алкохолици.  Джо Арпайо, шериф на Марикопа Кънтри, вече си заслужи славата с подобни необичайни наказания. Той държи затворниците в стари военни палатки и ги задължава да носят розово бельо. Това довело първо до рязко намаляване на разходите по издръжка на осъдените, а второ - накарало мнозина да се замислят.

Относно провинилите се шофьори, шерифът не се уморява да измисля нови методи за превъзпитание. Когато не висят на местното общинско гробище, за да правят "розов фон" на погребенията на клошари- алкохолици, те чистят най- оживените улици на Феникс в щата Аризона в розовите си ризки и панталони на бели и черни райета. Като ги видят, хората им викат "Бандата на шерифа".

Миналата година щатът Аризона бе на шесто място по смъртност при катастрофи по причина на алкохола- 585 случая, с 15% -тен ръст спрямо предишната година.

През юни щатът прие един от най-тежките закони спрямо употребата на алкохол при шофиране. Заловените за пръв път лежат минимум 45 дни в затвора, а в колите им се инсталират контролни устройства за алкохол.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.