Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Какви са решенията на 17-ия конгрес на Китайската комунистическа партия и готов ли е Пекин за Олимпийските игри
7 Декември 2007
Разказва „Другата България” в предстоящия епизод от поредицата „Чудото Китай”

17-ият конгрес на комунистическата партия на Китай е смятан за едно от най-значимите политически събития в страната. Той бе проведен през октомври в Пекин с участието на около 2 000 висши членове на партията, които определиха приоритетите на държавата за следващите 5 години.

Екипът на „Другата България” успя да надникне зад кулисите на случващото се по време на конгреса. За новата директива на партията - за социална хармония, за стремежа на управляващите да създадат „хармонично общество” в страната с една от най-бързо развиващите се икономики в света, ще разкажат „Другата България” и Nescafe Gold в предстоящия епизод от поредицата „Чудото Китай”.

Водещият Георги Тошев и операторът Виктор Попов се срещат и с българите от Чайна Интернешънъл Радио. В българската секция на медията днес работят 12 китайци и двама българи.

Теодора Порова е редактор - лингвист в българската секция на най-голямата китайска радиостанция. Пристига в Китай през далечната 1998 година.

Другият българин Велин Пасков се установява в Китай в началото на 2004 г. изкушен от азиатската екзотика. На публиката Велин е познат като журналист от М САТ и като кореспондент на Би Ти Ви новините от Китай.

Как правителството на Китайската Народна Република ще се възползва от Олимпиадата, за да рекламира новото лице на Китай и как управляващите използват предстоящата олимпиадата, за да създадат у китайците навика за редовен спорт, ще разберем от Теодора Порова и Велин Пасков предстоящата неделя 9 декември.

Поредицата, подкрепена от Nescafe Gold, разкрива любопитни подробности от подготовката на 30-минутната програма на български език, която в дните на 17-ия Конгрес на китайската комунистическа партия, е подчинена изцяло на партийните повели.

И още съществува ли цензора в китайските медии, колко са новите спортни съоръжения  на територията на китайската столица, продължава ли правителството за изселва жителите на Пекин, заради наближаващата лятна олимпиада.

Отговорите са тази неделя 9 декември от 12:00 часа в ефира на телевизия bTV.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.