Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
1.5 млн евро вложиха германците в сигурна търсачка за деца
3 Декември 2007
В проекта участват всички големи интернет компании

Немските власти обявиха в четвъртък старта на първата специална търсачка в Интернет за деца. Особеното в FragFinn.de е там, че в него младите потребители ще могат да търсят необходимата им информация, без да рискуват да се натъкнат на порносайт, съобщава France Presse.

В базата данни на FragFinn.de са внесени само одобрени сайтове. По заявка на създателите FragFinn.de е уникална търсачка за Европа. За нейната разработка са похарчени 1.5 млн евро, а в създаването и са участвали компании като AOL, Microsoft, Google, Lycos, Vodafone и Deutsche Telekom.

Всеки посетител може да сигнализира за неподходящо за деца позоваване в резултат на търсенето. Степента на защита от сайтове с неподходящо за деца съдържание, поне на пръв поглед изглежда по-висока, отколкото при филтрациите на други търсачки, напр. при Google SafeSearch. При търсене на сайтове с "porn" например  FragFinn.de дава два резултата, единият от тях е новина от CNN, вторият- он-лайн музей на изобразителното изкуство. В отговор на търсене по фрази, които представляват немски ругатни, търсачката посочва като резултат детски сайтове по защита на околната среда и страницата на една от немските радиостанции.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.