Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Британците класираха любимите си цитати
28 Ноември 2007
Sky News публикува днес на сайта си списъка на десетте най-популярни сред британците афоризми на известни хора.
Успехът не е окончателен, а неуспехите не са фатални: значение има само мъжеството да се продължи
Успехът не е окончателен, а неуспехите не са фатални: значение има само мъжеството да се продължи

На първо място са думите на известния британски държавник Уинстън Чърчил: "Успехът не е окончателен, а неуспехите не са фатални: значение има само мъжеството да се продължи".

На второ място британците поставят афоризма на знаменития американски президент Ейбрахам Линкълн: " В края на краищата, важни са не годините от живота, а животът в тези години". Третият цитат в списъка и фраза, която принадлежи на актьора Джеймс Дийн: " Мечтай така, като че ли си безсмъртен, а живей така, като че ли ще умреш днес."

На четвърто място е афоризмът на индийския духовен лидер Махатма Ганди: "Око за око" означава само да ослепиш целия свят". На пето място е изказването на английския историк лорд Ектон: " Властта развращава, а абсолютната власт развращава абсолютно."

На шесто място в рейтинга е цитатът на философа и математик Бертран Ръсел: " Във войната побеждава не този, който е прав, а този, който остава жив". На седмо място идва основателят на The Beatles Джон Ленън: " Животът е това, което ти се случва, докато си правиш планове".

Още една фраза, произнесена от безсмъртния Махатма Ганди присъства в класацията - на осмо място."Ако искаш да промениш света, промени себе си". Деветото място в рейтинга принадлежи на писателя Бърнард Шоу: "Младостта е възхитително нещо. Престъпление е да я хабиш заради деца".

И накрая, на десето място, идва фразата, произнесена от известния комик, киноактьора Граучо Маркс: " Никога не забравям лица, но във вашия случай ще се радвам да направя изключение".


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.