Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
"Просто млъкни!" каза испанският крал на Уго Чавес
19 Ноември 2007
И половин милион испанци си качиха фразата на мобилните телефони
Нервите на монарха не издържаха и така се роди най-модният лаф в Испания
Нервите на монарха не издържаха и така се роди най-модният лаф в Испания

Скандалната реплика на испанския крал Хуан Карлос ІІ, който наруши дипломатическия етикет, стана суперпопулярен рингтон в Испания. Както пише британският The Guardian, почти половин милион испанци са си свалили на мобилния телефон фразата " Просто млъкни! ", произнесена от монарха по адрес на многословния президент на Венецуела Уго Чавес на срещата на ръководителите на испаноезични държави в Чили.

Фирмите, продаващи рингтонове, спечелиха вече половин милион евро с кралското изречение, но за да избягнат нарушаване на Закона за авторските права (Хуан Карлос се явява собственик на гласа си), сакралната фраза е произнесена от актьор.

"Просто млъкни!" е фраза, която може да се прочете и на чаши и фанелки, а в социалната мрежа  YouTube се появиха повече от 700 записа, от оригинала до пародии. Сред последните са вариации на тема скеч от типа на Бени Хил и на реклама на Nike с участието на футболната звезда Роналдиньо, чиито думи вместо обичайния слоган  "Just do it!" ("Просто го направи !") завършват по следния начин "Juan do it. Just shut up." ("Хуан го направи. Просто млъкни!").


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.