Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Министърът на образованието уволни директорка на училище заради...инвалидност
13 Ноември 2007
Ваня Стоицева ще се бори за правата си, както със силата на волята се възстанови от тежко заболяване

Министърът на образованието уволни директорка на гимназия в Пловдив заради това, че като инвалид не можела да се справя с работата си.
 
Ваня Стоицева е директор на Професионалната гимназия по битова техника от 13 години. Енергичната и млада жена внезапно получава дисектация на аортата по време на директорски съвет през 2004-та година. Оттогава следва възстановяване и ...инвалидна количка.
 

След огромни усилия на волята, през юли тази година тя успява да се върне в училище. Въпреки неподвижността си, за четири месеца успява да организира  направих вътрешен ремонт в училището,  да възроди две компютърни зали,  да подреди учителска стая, нов кабинет и директорския си кабинет.

След всичко това, след план-приема и тежката стачка обаче, я чака нов удар - уволнение, прочетено вчера  в Заповед на образователния министър.

"Първо не можех да повярвам на очите и на ушите си. Аз не съм инвалид в главата. Държа да кажа на всички инвалиди, които са на колички: "Скъпи мои събратя, не се чувствайте инвалиди в главата. Аз съм толкова работоспособна, колкото никой не може да си представи".

ТЕЛК решението на Ваня Стоицева е с право на работа. Освен това тя е утвърден директор и педагог, нещо, което никой не оспорва.


Директорският кабинет ще остане запечатан до назначаването на нов директор. Ваня Стоицева обаче вярва, че Законите са на нейна страна и че ще се върне отново тук.  Вместо да се оставя на обстоятелствата, тя се кани да съди министъра на образованието Даниел Вълчев първо у нас, а после и в Страсбург. 


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Ivan Radichev
13 Nov, 2007 | 19:01

Pozor za Ministara na Obrazovanieto! Pozor! Zenata e qavno dobar profesionalist, a toav, che e na klochnka ne ia pravi po-malko polezna kato direktor!
POZOR! POZOR! POZOR!

Pozor beshe i Stachkata, koiato beshe manipulirana i PROVALENA ot kazionnite Sindikati, ZATOVA prizovavam:

Когато заплатата на учителите започне да стига за хляб, парно, ток, вода, лекарства, дрехи, обувки, книги, театър, кино, концерт, телефон, Интернет, лятна почивка на планина или море дори само в България, тогава няма да сме на улицата!
До тогава - Революция!!!!

ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ПО ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ ДА ТРЪГНАТ С КОЛИ И АВТОБУСИ, ПЕША И КАКТО МОГАТ И ДА БЛОКИРАТ ЦЯЛА СОФИЯ!!! ШОФЬОРИТЕ ДА БЛОКИРАТ В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЦЯЛА СОФИЯ! ЛЕКАРИТЕ В СЪЩОТОТО ВРЕМЕ ДА ИЗЛЯЗАТ НА УЛИЦАТА!!!
ЛЕСНИЧЕИТЕ, МИНЬОРИТЕ И ПЕНСИОНЕРИТЕ СЪЩО ПО ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ НА УЛИЦАТА -ПЪЛЕН БЛОКАЖ НА СОФИЯ! НЕ ПО МЕСТА - ЕЛАТЕ ТУК В СОФИЯ!!!
СТУДЕНТИТЕ, УЧЕНИЦИТЕ И ОТ БАН УЧЕНИТЕ, КЪДЕ СА АРТИСТИТЕ И КУЛТУРНИТЕ ДЕЙЦИ-ДИСИДЕНТИ СЕГА - КЪДЕ СТЕ И ВИЕ???
ВСИЧКИ ДО ЕДИН ДА ИЗЛЕЗЕМ И ДА ПРОВАЛИМ НЕ САМО ПРАВИТЕЛСТВОТО, ПАРЛАМЕНТА И МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ, НО И ДЪРЖАВНАТА МАФИЯ!!!
ДА ИМ РАЗКАЖЕМ ИГРАТА! БЛОКАЖ НЕ САМО ПРЕД ПРЕЗИДЕНСТВО, ПАРЛАМЕНТ, МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ, НО И ПРЕД РЕЗИДЕНЦИИТЕ И ВИЛИТЕ НА МУТРИТЕ!

ПЪЛЕН БЛОКАЖ И РЕВОЛЮЦИЯ!!! ИСТИНСКОТО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО!!!

ОТ МЕН - БИВШ УЧИТЕЛ НА 32 Г., УЧАСТНИК В СВАЛЯНЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЖАН ВИДЕНОВ 1997
********

Conka
13 Nov, 2007 | 16:09

Nie sme mnogo dovolni i niamame nika zabelejki.Iskame da se varne otnovo.

Пламен
13 Nov, 2007 | 13:01

Въпросната директорка от 2004 година не е на работа,тогава,когато аз се дипломирах в същото школо.Незнам как стават тия работи,но досега имаше само и.д. директор,какви са тия закони незнам.Срамно е да не си на работа 3 години и изведнъж да се завърнеш с гръм и трясък,на всичкото отгоре и да имаш претенции.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.