Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бой на негри в тъмна нощ? Наказуемо.
6 Ноември 2007
Радиоводеща на BBC предизвика скандал с думите, че не видяла чернокож пешеходец през нощта на пътя

Шефовете на BBC Radio 2 се извиниха официално за думите на водещата на сутрешната програма Сара Кенеди, която в ефир заяви, че преди дни едва не е блъснала на пътя чернокож пешеходец, тъй като не го видяла в тъмното. Това било казано в разговор за сложните зимните условия по пътищата и за това, че децата трябва да носят през зимата добре различими от шофьорите дрехи.

Кенеди добавила още, че чернокожият пешеходец бил облечен и в черно и чак когато отворил уста за прозявка, тя го забелязала.

Парламентаристите, представители на етнически малцинства и правозащитни групи, поискали от ръководството на медийната корпорация решителни мерки за прекратяване на " крайно оскърбителното" поведение на водещата. Както пише The Daily Telegraph,  лейбъристът Садик Хан от Тутинг заявил, че BBC трябва сериозно да преразгледа кадровата си политика и да прецени дали хора като Кенеди са подходящи за работа в обществена медия. Още един лейбърист - Шахик Малик от Дюзбъри също настоя водещата да бъде наказана.

Сара Кенеди и друг път е предизвиквала скандали с изтървани реплики по различни поводи. През 2000-та година тя например каза по радиото, че чернокожите бягат бързо, защото са свикнали да ги гонят лъвове. Тогава ръководството на радиостанцията също трябваше да се извинява официално.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

anonimen
06 Nov, 2007 | 11:43

smeshno mi beshe da razbera predi kak nqkoi beli hora sa "bogove" v nqkoi negarski plemena v afrika ama sega ne mi e smeshno da 4eta novini v koito negritesa tretirani bukvalno kato bojestva.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.