Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Белият дом е пълен с призраци, твърди Джена Буш
11 Октомври 2007
Думите на президентската дъщеря отприщват стари мълви за появата на предишни обитатели на най-защитената къща в света
Всеки път, когато сигурността на страната е под въпрос, се появява Ейбрахам Линкълн...
Всеки път, когато сигурността на страната е под въпрос, се появява Ейбрахам Линкълн...

"Милиони призраци обитават Белия дом" - твърди Джена Буш, една от дъщерите-близначки на президента, която наскоро публикува книга за заразените с ХИВ момичета от Централна Америка.

"Хората сигурно ще ме помислят за луда, но аз не се шегувам, наистина съм ги чувала". В интервю, което ще бъде публикувано в следващия брой на Texas Monthly, тя разказва за срещите си с призраци в най-знаменитата и най-защитена къща в света.

"Една нощ- разказва Джена- от камината в моята стая се дочу нечие пеене, някой пееше ария от опера. Когато разказах на сестра си Барбара за това, тя не повярва, но следващата седмица, когато и двете бяхме в моята стая, чухме звуци на пиано - това беше мотив от 50-те."

Джена, която скоро ще навърши 26 години, не е първата обитателка на Белия дом, която говори за призраци. Хари Труман, който си почивал от президентските тегоби, като свирел на пиано, е бил убеденс, че в стаите броди сянката на Ейбрахам Линкълн. И Линда, дъщерята на Линдън Джонсън, разказвала, че в стаята, където сега живее една от дъщерите на Буш и която се смята за "детска", са се случвали паранормални явления. Точно там, недалеч от родителската спалня, са били настанени и синът на Кенеди Джон Джон, и Челси Клинтън.

Доскоро Джена Буш оставаше далеч от суетата и американската преса не я тормозеше, ако не се брои моментът, когато я видяха с бутилка алкохол преди разрешената възраст или когато се опита да си купи алкохол с фалшива карта. Сега обаче годежът и с Хари Хагер, студент по бизнесадминистрация и още повече публикуването на първата и книга "Историята на Ана", върнаха публичния и имидж.

Книгата, за която тя получи в аванс хонорар от 300 000 долара/ които ще бъдат преведени на сметката на ЮНИЦЕФ/, бе представена в един от вашингтонските хотели: сред поканените, разбира се, беше и президентът Джордж Буш. Джена сподели пред публиката как се е родила идеята за тази книга, а после отговори и на лични въпроси. Тя сподели, че баща и е много старомоден и когато годеникът и гостува в Белия дом, те спят в различни стаи.

 Впрочем с приказките за призраци в Белия дом Джена Буш очевидно влиза в хора на една добра традиция . За знаменити привидения там се говори не от сега. Мълвата твърди, че Линкълн се връща в Белия дом всеки път, когато сигурността на страната е под въпрос. Той влачи крака нагоре-надолу, дращи по вратите и се показва на определени прозорци. Един служител от персонала се кълне, че го е заварил да седи на леглото му и да се мъчи да обуе ботушите му.

Бодигард на президента Харисън стоял буден нощи наред в опити да го предпази от мистериозни стъпки, които чувал в залата. Бил толкова уморен и разтревожен, накрая провел мистичен сеанс, в който помолил президента Линкълн да го остави да поспи, за да може наистина да бъде полезен на президента си.

Призракът на Абигайл Адамс, първа лейди на Америка, бил забелязан да прониква през затворени врати в Източната стая, за да простре прането си по време на управлението на президента Тафт.

Един градинар твърди, че е разговарял с призрака на Доли Мадисън, също първа дама, която го помолила да не премахва розовите храсти, посадени от нея преди 100 години.

През 1930 година призракът на Андрю Джексън бил чут да се смее в Розовата стая.

Впрочем след основния ремонт през 1952 година на втория етаж на Белия дом призраците се укротили. Сега обаче Джена Буш пак напомни за тях...Какво ли става там наистина?


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.