Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Стол-люлка изплетоха в Кладница за Сесилия Саркози
25 Септември 2007
Към 4 км естествен сезал отиде за проекта на 24 год. Ралица Пламенова, участваха всички баби от селото

Уникален подарък за първата дама на Франция Сесилия Саркози са направили жителите на пернишкото село Кладница, съобщава днес в. Вяра. Ръчно изработен стол-люлка, измайсторен от естествен сезал, доплитат сръчните ръце на тукашните баби. Уникатът е направен за два месеца, а за него са отишли 3,8 километра връв. Изработката е изцяло ръчна, като са заплитани безброй различни видове възли. За майсторията са били използвани и специални ръчно огънати обръчи.
 
Автор на дизайна е 24-годишната кладничанка Ралица Пламенова. Идеята за подаръка хрумнала на жителите на планинското селище веднага след съобщението за освобождаване на българските медици в Либия и приноса на Сесилия Саркози за благородното дело. Те се зарекли, че при следващото посещение на първата дама на Франция в България ще я поканят да се отбие в тяхното селце, за да й се отблагодарят лично за сторената добрина. За да имат пълна готовност, веднага започнали да плетат стола, който вече премина успешни тестове на една ябълка.

В петък кладничани разбрали, че намерението им е пред сбъдване, защото Сесилия и Никола Саркози пристигат в България на 4 октомври. Поканата към първата дама на Франция ще бъде отправена официално утре от селския инициативен комитет чрез сайта на френското Президентство.

Местните готвят и други изненади за Сесилия. Те се шегуват, че ако французойката дойде в Кладница, толкова ще й хареса, че няма повече да помирише Париж.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.