Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Американките имат средно по 19 чифта обувки, но лъжат мъжете си за това
13 Септември 2007
Жените са влюбени в обувките си, но го признаха едва след " Сексът и градът"
Сара Джесика Паркър легализира страстта по обувки
Сара Джесика Паркър легализира страстта по обувки

Една четвърт от обувките си жената обува само един път

Eдна голяма тайна обединява американските жени - повечето от тях са щастливи собственички на 19 чифта обувки, но като правило крият този факт от мъжете си и заравят на неоткриваемо място в гардероба новите си обувки и ботуши, съобщава  Reuters.

Анкета на Американския национален център за изследване на потребителския пазар за изданието ShopSmart, в която са вземи участие 1057 жени показва, че средното количество обувки в гардероба на американската жена е 19, но представителките на прекрасния пол носят постоянно само 4 от тях. 15% от анкетираните са съобщили, че имат повече от 30 чифта обувки.

Анкетата показва още, че жените са готови да преодоляват изпитания, но да си доставят радостта красиво да се разходят в нови обувки на ток или платформа. 43% от жените признават, че са получавали незначителни травми заради обувки, 8% казват, че неудобни обувки са им причинили разтягания на сухожилия и счупвания. "Жените обичат обувките си и заради тях са готови на жертви: да търпят физическа болка, да лъжат мъжа си и да крият покупките", казва главният редактор на  ShopSmar Лайза Ли Фриман.

"Жените избират обувки със страст. Анкетата ни доказа, че покупката на обувки се е превърнала за жените в истински спорт. Знам това, защото и аз крия обувки от мъжа си. Един от тайните ми трикове е да си донеса поредния чифт без кутията", добавя Фриман.

Телефонна анкета показва, че жените купуват на година средно четири чифта обувки и всяка осма от тях прави това тайно от мъжа си. Шест от анкетираните съжаляват минимум за един чифт купени обувки, а всички признават, че една четвърт от придобитите си чифтове са обували само един път.

Гуруто на обувките Меган Клиари, водеща на шоуто Shoe Therapy на канала HSN, отбелязва :" Нищо ново няма в това, че жените са влюбени в обувките си. Но в последно време, въодушевени от сериала "Сексът и градът" те просто започнаха открито да си го признават...


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.