Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Манчестър от Свищов води десето дело за смяна на името
13 Септември 2007
Фенът на " червените дяволи" стана католик, според кръщелното се казва Манчестър Юнайтед Левиджов

Десето поредно дело за смяна на собственото си име води свищовлията Манчестър Здравков Левиджов - Юнайтед, съобщава в. Янтра днес. Преди няколко години роденият като Марин строителен работник заведе дело за смяна на името си с това на любимия си футболен тим. След като районният и окръжният съд последователно му отказаха, апелативните съдии във В. Търново най-после се смилиха и уважиха молбата му.

Година по-късно чешитът обаче заведе ново дело с искане към фамилията му да бъде прибавено прозвището Юнайтед. Това му хрумване също беше удовлетворено. Последната приумица на свищовлията е да носи като собствено име пълното наименование на отбора. Този път обаче съдът отказва да го уважи.

Преди няколко месеца строителят официално обяви, че е готов да се откаже от християнството и да приеме исляма, стига да получи правото да носи името на любимия си тим. През това лято се сбъдна и мечтата му да посети Англия и да стъпи на стадиона на “червените дяволи”. По време на престоя си на Острова той е сменил католицизма с православието. На вчерашното заседание ексцентрикът представи удостоверение за свето кръщение, извършено във Великобритания, в което е вписан като Манчестър ­ Юнайтед Левиджов.

Документът бе приет от съда, но според прокуратурата продължава да липсва важен мотив за смяна на името му, а църковният документ не може да послужи като важно обстоятелство. В едномесечен срок районният съд ще се произнесе по молбата на ищеца. Манчестър обаче се заканва, че ще води съдебни дела дотогава, докато не бъде вписан в Книгата на рекордите “Гинес” като човекът водил най-много съдебни битки за смяна на името си.

 “Като не мога да нося пълното име на “Мани Юнайтед”, то поне да вляза в “Гинес”, шегува се той.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

георги
29 Oct, 2009 | 22:56

това което се пише 4е ще приеме исляма са лажи 4овекат ми е колега и се познаваме

subzero
14 Sep, 2007 | 17:09

абе в Англия не бяха ли протестанти,а !?!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.