Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Германец изяде австриец във Виена
31 Август 2007
Новият "Ханибал Лектър" е само 19 годишен, провеждат психотерапия на полицаите, открили трупа
Жертвата: 49 год. бездомник Джоузеф С.
Жертвата: 49 год. бездомник Джоузеф С.

Полицаи изнасят трупа

Убийството е станало на първия етаж на сградата

Предполага се, че убийството е станало най-малко преди 3 дни, а е било разкрито вчера, когато чистачка е влязла в приюта. Младежът и разказал за него и я помолил да се обади в полицията. Когато отишли на адреса на първия етаж в къща в 15-ти окръг на Виена, полицаите открили тяло в локва кръв и части от него, разхвърляни из стаята. Наполовина изядени органи имало в чиния в кухнята.

Предполагаемият 19 год. убиец седял до жертвата, от дрехите му капела кръв. Той посрещнал полицаите с думите "Вижте какво стана". После казал, че се скарал с човека, който бил убит. Полицаите били потресени от видяното до такава степен, че сега им се налага да се подложат на психотерапия.

49-год. мъж и младежът, който е германец, живеели в  квартира с две спални, която се предоставя на социално слаби хора от общината и частна агенция. Агенцията е била създадена за оказване на първа помощ и подпомагане на душевно болни хора, а квартирата очевидно е била нещо като защитено жилище, защото социални работници са я посещавали често. 19 год. Робърт А. бил настанен там през август, а убитият Джоузеф С. живеел от юни. Психиатърът Райнхард Халер, който е проучвал случаи на канибализъм, твърди, че предполагаемият убиец най-вероятно е страдал от сериозно психическо разстройство или е бил подложен на крайна прояви на садизъм.

Според проф. Халер, " има две възможни обяснения на подобен род действия, повече или по-малко очевидни- това е психотична реакция, пусковият механизъм за която би могъл да бъде алкохолът или други наркотици или сериозно садистично разстройство. Психотичната реакция може да доведе до безумие, в това число и до слухови и зрителни халюцинации, които пък създават у престъпника усещането, че той е подвластен на някакви сили и не действа по своя воля. Вторият сценарии допуска, че този човек може би е страдал от крайна форма на садизъм, но се е научил да подтиска поривите си - до момента на трагедията. Кавгата, която е имал със жертвата, е подействала като натиснат спусък и е освободила натрупаната агресия. И в двата случая имаме работа с очевидно патологично състояние."

Австрийските медии припомнят случая, когато през 2001 година Армин Майвес уби човек и изяде пениса му. Убиецът, който е от Ротенбург, Германия, е получил съгласието на жертвата, откликнала на обява в Интернет. По-рано тази година пък във Франция затворник- шизофреник уби съклийника си и изяде част от сърцето му.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.