Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тоалетни за "третия" пол оборудваха в университета във Върмонт
27 Август 2007
Подобни удобства предвиждат да предложат още 17 учебни заведения в Америка

В студентския център в университета на щата Върмонт в САЩ оборудваха "неутрални" тоалетни за транссексуални, трансвестити и други хора, които не се отнасят еднозначно към мъжете или жените. За това съобщи в неделя агенция Associated Press.

Оборудването на всяка кабинка с душ и раковина, в допълнение към традиционните тоалетни, е излязла на учебното заведение 2 500 долара. Според помощника на вицепрезидента, отговарящ за студентския бит, необходимо е да се удовлетворяват потребностите на всички хора, а не само на определени групи.

Причина за тази стъпка е станало неразбирането и активното неприемане, на което се натъкват транссексуалните в тоалетните за хора с традиционна ориентация, което в някои случаи завършва или с арест или с подозрение за непристойно поведение.

Оборудването на подобни "неутрални" тоалетни е планирана в още 17 университета и колежа, съобщава агенцията. В университета Върмонт на студентите е разрешено също така да променят името си в студентската карта, за транссексуалните са предвидени и няколко " неутрални" стаи в общежитията.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.