Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Д-р Ашраф и годеницата му поискаха благословия от баща й
27 Август 2007
Сватбата ще е на 1 декември, кумове ще са Гергана Грънчарова и Соломон Паси

Бащата на годеницата Георги Мегов

Палестинският лекар Ашраф и плевенската му годеница Оля пристигнаха изненадващо в Плевен за почивните дни, съобщава в. Посоки. Посещението на известната двойка в родния град на Оля бе буквално за броени часове с една основна задача – д-р Ашраф да се запознае със останалата част от семейството на своята избраница и да поиска благословията на баща й Георги Мегов и бабата Олга за предстоящата сватба.

Оля и Ашраф пристигнаха в Плевен в събота вечер и избраха да отседнат в хотел Кайлъка, намиращ се в едноименната паркова зона край града. Едно от нещата, които страшно много харесва в България, това е невероятната природа и зеленината, каза пред “Посоки” д-р Ашраф.

При частното си посещение двойката не пожела да се срещне с никой друг, освен с екипа на вестника и съобщи, че официална визита се предвижда едва след около месец. Тогава в Плевен ще пристигне цялата група медици, освободени след седемгодишен затвор в Либия. Ще доведем и сестрите, издаде д-р Ашраф. Тепърва обаче ще се уточни датата на посещението, защото тя трябва да се съгласува с цялостната програма на медиците ни и техните индивидуални срещи.  Тогава ще се видим и с представителите на институциите в Плевен, каза и Оля Мегова.
 
Сега младите имаха време само за близките си. Те бяха посрещнати в дома на Оля още в събота вечер на традиционна българска трапеза. Получих благословията за брака ни от бабата на Оля – Олга и татко й Георги, за което съм особено щастлив, за мен това е важно, разказа д-р Ашраф. В неделя Ашраф и Оля посетиха плевенската панорама и направиха малка разходка из града. Обилен дъжд се изля по време на обиколката им, което бе прието като знак, че ще им върви по вода в съвместния живот.
 
Исках сега задължително да му покажа поне Панорамата, а при второто ни идване се надявам да имаме повече време и да разгледа и останалите забележителности на Плевен, коментира Оля. Известната двойка отпътува от града в следобедните часове след като прекара повечето време с близките си. Харесахме със зетя, радвам се, че дъщеря ми е избрала добър човек, за да сподели живота си с него, каза в неделя пред екипа ни бащата на Оля Георги Мегов.
 
Той издаде, че за посрещането на младите и подготвянето на трапезата заслугите са били изцяло на баба Олга. Печено пиле с ориз, телешко с картофи и богата шопска салата са били част от менюто, с което са посрещнали д-р Ашраф и Оля в Плевен. От цялото семейство Мегови само бащата Георги и бабата на Оля – Олга живеят в Плевен. Останалата част от фамилията – Оля, брат й Любомир и сестра й Ева, заедно с майката Милена преди  около шест години се преместват в столицата.

Избраницата на д-р Ашраф ал Хаджудж, е завършила Математическата гимназия в Плевен, след което Университета за архитектура в столицата, има собствен бизнес. Дата на сватбата със сигурност е 1 декември, но все още не сме решили за града, защо не и в Плевен, казаха  за “Посоки” Оля и Ашраф. Със сигурност кръстници ще бъдат министър Гергана Грънчарова и Соломон Паси. Преди сватбената церемония обаче сега най-коментирана двойка в страната ни планира почивка на море и балкан, ако успее да освободи програмата си от официалните ангажименти.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.