Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Дженифър Лопес осъди първия си мъж за $ 545 000
Николай Атанасов - 9 Август 2007
Оджани Ноа готвел книга за изневерите на певицата, въпреки подписано споразумение да не разкрива личния им живот

Бракът между Оджани и Дженифър продължи само 11 месеца.

Американската певица и актриса Дженифър Лопес е спечелила дело за морални щети срещу първия си съпруг за общо $ 545 000, съобщава Lifetime. 39-годишната латинодива подала иска срещу 31-годишния Оджани Ноа (Ojani Noa), който се готвел да публикува биографична книга, съдържаща много нелицеприятни подробности от крайткия им, но бурен семеен живот, още през 2006 г.

През април 2007 г. съдът се произнесъл в полза на Лопес и задължил Ноа да й изплати $ 200 000 компенсации и да плати изцяло разходите по делото, възлизащи на $ 345 000. За присъдата обаче станало ясно едва вчера, когато адвокатите на звездата се обърнали с молба към Върховния съд на САЩ да потвърди решението на по-низшата инстанция.

Ако Върховният съд остави присъдата в сила, то бившата половинка на Лопес, освен соленото обезщетение, ще трябва да предаде на представителите на певицата и черновите на неиздадената книга и всички материали, използвани при написването й. Ноа ще бъде задължен и в бъдеще да се въздържа от всякакви негативни забележки по адрес на бившата си жена.

В компрометиращото издание, в частност се разкривало, че по време на брака на Дженифър и Оджани, сключен през февруари 1997 г. и разтрогнат 11 месеца по-късно, горещата красавица неведнъж му изневерявала, като имала любовна връзка и с колегата си Марк Антъни (Marc Anthony), който стана третия й съпруг на 5 юни 2004 г. В иска на Лопес се посочва, че Ноа се опитвал да я изнудва, като предложил да не издава книгата срещу $ 5 млн.

През 2004 г. Оджани Ноа осъди Лопес за нарушаване на договорни отношения, във връзка с наемането му за управител на ресторанта й Madre's в Пасадена срещу $ 1000 седмично и последвалото безпричинно уволнение 5 месеца по-късно. Той спечелил $ 125 000 компенсации, срещу съгласието да не разкрива лични подробности за връзката им и да не злепоставя публично певицата. Според адвокатите на Лопес, с книгата си Ноа смятал да наруши именно това споразумение.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.