Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Таборът отива към...Скандинавия
12 Юли 2007
Доверчивото и добродушно датско население тепърва разбира какво е да те оберат на "тука има, тука нема"

Датчани за пръв път видяха какво е да переш килими на улицата

До всеки табор да дежури полицейска кола, решиха в Дания

Датската полиция е в паника, страната преживява истинска циганска миграция, абсолютно неочаквана за властите на малката държава. Вестниците съобщават за големи табори, в които ролите на конете и каруците играят леки коли и фургони. Деца, пране на въженца, пушещи казани - подобен "див" туризъм акуратната Дания още не е виждала. При това успоредно с появата на циганите, Дания е залята от вълна най-разнообразни престъпления, също непознати досега. "Циганите работят в групи, като се възползват от неопитността на датчаните и тяхното гостоприемство", предупреждават датските медии.

Описанието на начините за измама и кражби, добре познати у нас, се публикува на първите страници на вестниците. "Мошениците предлагат да се играе на " тука има-тука нема" и пред очите на всички ви лъжат. А в групата зрители работят джебчии, които пребъркват джобовете им."

"Циганите играят на струната на състраданието, опитват се да влязат в домовете на хората под предлог, че детето е жадно или му се ходи в тоалетна. Устройват мними аварии на пътя, вдигат капака на колата и молят за помощ. Стига жертвата да влезе в контакт с престъпниците, веднага я обкръжава цяла тълпа и я лишава от всичко ценно."

"Не купувайте злато от цигани. Това е тенекия." "Не сменяйте пари с тях. Ще ви объркат и ще ви подхвърлят нарязани вестници" . Множество подобни предупреждения се публикуват и излъчват  в датските медии с одобрението на полицията.

Специална работа се провежда с банковите служители, защото вече има случаи на по-сложни измами при операции с налични пари.

Съветват хората при поява на цигански табор в града, особено внимателно да бдят за кредитните си карти. Гостите на Скандинавия са пристигнали в Дания с пълен арсенал от технически средства за кражба на кода за достъп.

Датските медии се опитват да запазят традиционната европейска политическа коректност, напомняйки на своите аудитории, че циганите са били преследвани векове наред, животът им е труден и много от тях са необразовани. В същото време чиновниците признават, че датското законодателство сякаш е създадено за дребни престъпления, в които са специализирани точно циганите. За обикновена джебчийска кражба например наказанието е изгонване от страната с право да се върнеш обратно когато ти хрумне.

" Изгонените джебчии преминават границата, обръщат се и се връщат назад", оплакват се полицаи на страниците на вестник "Екстра Бладет".

Главното полицейско управление на Дания съобщава, че сега се подготвя нова тактика за борба с "мобилните цигански шайки". Специален полицейски отряд с автомобили ще дежури постоянно в района, където циганите са се разположили да лагеруват. Стига пътешествениците да тръгнат да търсят по-спокойна територия за "бойни действия", полицейският ескорт ще ги следва.

Експертите обясняват масовата циганска миграция с влизането в Европейския съюз на Румъния, която има гигантско циганско население. То най-сетне получи възможност свободно да пътешества по цяла Европа, като отделя особено внимание на страни с още доверчиво и добродушно население, досега не видяло подобно чудо...


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

софия
19 Jul, 2007 | 13:40

Е нали Европата непрекъснато ни дърпаше ушите зарад другарите цигани.Как имат права,как да ги коткаме,да ги интегрираме,да им строим безплатни къщи,да им даваме помощи без да работят.Да не ги обиждаме,че са крадливо,пръсно,марзеливо племе.
Сега вече могат на практика да ни научат,как точно да стане това.
Не само акъл да ни дават.

Zerg Swarm
13 Jul, 2007 | 11:50

Чудесна новина. Нали много си ги обичат ? Нека сега да си ги хранят, да си ги поят, пари да им дават.

Bugarochaga
13 Jul, 2007 | 06:13

Da-a, haide na integraciqta...

Българин
12 Jul, 2007 | 21:08

А така,в България роми е Европа цигани,а най-точно си е -МАНГАЛИИИИИИИИЙ

човек
12 Jul, 2007 | 13:34

Така си е, да видят как са живее с мангали дано и останат там и не се връщат обратно!

Волен Сидеров
12 Jul, 2007 | 11:06

А така! Не само да ми говорят за правата им, нещастници, ами да вземат и тях да ги поокрадат, убиват и изнасилват, та да разберат що е то циганска сган.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.