Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Днес е денят на трите седмици!
7 Юли 2007
Сватбен бум тресе целия свят, у нас 2 милиона чакат в тотото, дали денят е щастлив, ще разберем още довечера


Сватбена вълна преминава през света днес - датата 7.07.07. се приема за късметлийска и стотици хиляди двойки по цял свят я избраха, за да кажат своето "да" пред олтара. В Америка днешните сватби са 38 000, повече от три пъти над обичайните 12 000. Още от четири месеца са направени заявките за Лас Вегас, а някои от сватбите днес са уговорени отпреди години. В Нова Зеландия, където в момента е зима и сватбеният сезон е слаб по принцип, заявените сватби са повече от пика през лятото. У нас също ще гоним рекордна бракосъчетаемост, а новобрачните фантазии се развихриха по всякакви посоки - община Видин например предлага три варианта на ритуала в крепостта "Баба Вида" - болярски, с участието на ансамбъл "Дунав" и с участието на филхармоничен оркестър. В Монтана младоженците Ива и Ивайло ще разменят халките си на спортния комплекс край язовир "Огоста", това е на практика "промоцията" на открит ритуал, който тепърва ще се утвърждава. 

В Пловдив двойките са 59, интересът към датата е отдавна. Още в първия работен ден на годината пред Дома на младоженците дебнеше баща на булка, който записа първата двойка. Много бързо след него се записаха още 31 двойки. Сватбите ще бъдат сключвани, освен в Централния дом на младоженците, Кръглата зала и дома в Стария Пловдив, и в Историческия музей, който ще поеме извънредния поток. 15 двойки ще се бракосъчетаят в изнесен ритуал, на открито. Митрополит Николай ще венчае в 19.30 в храма "Света Богородица" двойка, която изрично го е избрала.

  В Русе и по морето хитът са брачни церемонии на яхта.

Сред най-одумваните младоженци у нас днес е Йордан Йончев-Гъмзата от "Ку-ку бенд". В света двойка №1 са френският баскетболист от НБА Тони Паркър и щатската актриса Ева Лонгория, които ще бъдат венчани от кмета на Париж

Впрочем датата с трите седмици раздели астролози и нумеролози. Ако звездобройците твърдо защитават щастливото и значение, нумеролозите имат нещо друго наум.  В датата присъства 2 и 7, които общо правят 9 - число, което символизира завършване на цикъл, а не начало. А освен това денят е събота, подвластен на Сатурн, което значи ден на мъртвите и абсолютно неподходящ за брак.

Впрочем днешният ден ще бъде запомнен и с избора на новите седем чудеса на света. Що се отнася до България, още една цифрова комбинация се върти в ума на мнозина - джакпотът на Тото 2 надмина астрономичната сума от 2 млн лв и все още не е паднала. В 50 годишната история на тотализатора подобен джакпот се натрупва за девети път. На 1 февруари един щастливец вече спечели горе-долу толкова пари, на друг това му се случи на Великден. Така че избирайте какво ще правите днес - ще се жените или ще пускате тото . На сто години подобна комбинация се пада само един път!!!


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.