Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Девет българи се върнаха от ивицата Газа, други 45 останаха там
6 Юли 2007
45 годишен палестинец с българско гражданство бе отвлечен, очаква се до утре да го освободят

Девет български граждани, които живеят в Палестинската автономия кацнаха на летище Варна. Те пристигнаха с полет от Аман заради гражданската война в ивицата Газа.

 Сред пристигналите днес има 6 деца, 2 жени и един мъж с българско гражданство. Други  45 българи са останали в Ивицата Газа - политици и лекари. Две български семейства са тръгнали в 6 часа сутринта вчера с помощта на българското посолство в Палестина.

 След като са преминали границата, са получили закрила от нашето посолство в Йордания. Били са извозени с автобуси до столицата Аман на разноски на посолството. С тях е трябвало да пътува и 45-годишен палестинец с българско гражданство, но предната вечер е бил отвлечен. Очаква се до утре той да бъде освободен.

Една от пристигналите жени е Сийка Шрафи, която живее в Ивицата Газа от 25 години и е омъжена за палестинец. Тя е заедно със своите деца, като в Палестина е оставила мъжа си Камал Шрафи. Въпреки че от 3 години Шрафи е подал документи за българско гражданство, все още не е получил такова.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.