Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сватбена истерия тресе Америка преди 07.07.07
27 Юни 2007
Подобен ден досега сватбената индустрия там не е преживявала, има заявки от преди години

Актрисата Ева Лонгория и футболистът Тони Паркър също избраха тази дата за сватбата си

Сватбената индустрия в Америка се готви за най-напрегнатия ден в своята история- огромен брой влюбени двойки  пожелаха да се бракосъчетаят на 7 юли с надеждата, че датата  07/07/07 ще им донесе щастие.

Из цяла Америка залите за сватбени тържества, кетъринг-фирмите, сладкарите и компаниите, които дават под наем старинни автомобили, са залети със заявки, направени още преди месеци. Нещо повече- някои двойки са дали поръчките си още преди години.

Плановете за сватбени церемонии също така блестят със седморки: мнозина са стигнали до идеята, че невестата трябва да има седем шаферки, залите ще се украсяват със седем вида цветя, а обедът трябва да започне в 7 вечерта, да включва седем вида ястия и седеметажна торта...

С особена популярност се ползва Лас Вегас: най-известните места за тържества, банкетните зали и ресторантите в Града на греха са резервирани от преди няколко месеца. В Цветната ритуална зала, например, ще бъдат извършени 113 бракосъчетания, назначени за най-различни часове - от разсъмване до полунощ. Само за сравнение, обичайният брой сватби в една типична събота там е между 30 и 50. В Малката бяла сватбена зала досега са записани повече от 400 сватби, но се очаква броят им да нарасне до 700. Обикновено те не са повече от 100 на ден.

"Такъв бурен ден Лас Вегас още не е преживявал"- твърди в интервю за Тайм Уитни Лойд, директор на Сватбените зали. За първи път се е наложило записването да бъде прекратено четири месеца до желаната дата. -"Всички отчаяно искат да си запазят час в този ден с надеждата, че той ще бъде добро начало за брака."
 
Според прогнозите на сватбените експерти, ако в една обикновена юлска събота в Америка се извършват около 12 000 сватби, то на 7 юли те ще бъдат над 38 000.

Сред знаменитостите, избрали този ден за сватбен, е актрисата Ева Лонгория, известна от сериала "Отчаяни съпруги" - тя ще се омъжи за американския баскетболист Тони Паркер в замък на север от Париж.

Числото 7 се счита за значимо, свещено и щастливо в много култури и религии. В китайската култура седморката означава "общност". Библията говори за седемте дни на Сътворението, а питагорейците смята числото 7 за проводник на живота.

Налице са още и седемте чудеса на света, седемте дни на седмицата и седемте цвята на дъгата. Дори в магическия свят на Хари Потър седем е най-силното число: в цикъла все пак има седем книги.

Фактът, че подобна уникална дата, която се случва само един път на век, е само 3 дни след националния празник на 4 юли, само подгря още повече сватбената истерия в Америка.

Денят на трите седмици е популярен и в други райони на света. В Нова Зеландия, където е зима, например, това обикновено е слаб сватбен сезон, но този път заявките са рекордни и затъмниха пика на обичайния сватбен сезон през лятото.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

NBA
27 Jun, 2007 | 11:29

Алоо, гледайте какво пишете бе. Паркер е баскетболист, а не футболист. Още малко и алпинист ще го направите...


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.