Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ТВ канал за смърт и погребения пускат в Германия
22 Юни 2007
Най-стремително стареещата страна в света подготвя гражданите си за неизбежното

Съюзът на погребалните бюра в Германия планира в скоро време да пусне в ефир спътников тв канал за възрастните немци, който изцяло е посветен на смъртта и погребенията.

В програмната схема на канала ще има предавания за различни погребални ритуали, репортажи от гробища и погребални агенции, както и поръчкови телевизионни некролози. Името на канала още не е измислено, всеки може да предложи свой вариант на сайта на Deutsche Welle .

Целта на проекта, според организаторите, е да се преодолее разпространеното в немското общество табу на темите, свързани със смъртта и погребенията. Подобно отношение води до това, че възрастните хора и техните близки се оказват неподготвени за трудности от организационен и морален характер, когато се стигне до преминаването в един друг свят.

За финансирането си тв каналът ще разчита на споменатите вече поръчкови теленекролози, както и на реклама на "профилирани" стоки и услуги: инвалидни колички за възрастни хора, застраховки живот, домове за възрастни.

Според демографите, Германия стремително старее. През 2035 година тя може би ще стане най-старата страна в света. Хората над 60 години вече са една трета от потребителите в Германия.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.