Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Инициативата “БЕЗПЛАТНА ПРЕГРЪДКА”
26 Април 2007
Прегръдката е жест, от който всеки се нуждае. Да получи или да даде.

За пореден път, собствениците на музикалния лейбъл “Select Music Media”, Румънеца и Енчев,ще подкрепят една благородна идея. В сътрудничество с една от най-бързо развиващите се интернет медии – сайта на космополитна София - ViewSofia.com, известните изпълнители и продуценти, прегръщат идеята на австралиеца Хуан Манн за споделянето. Споделянето в неговия най-непосредствен и искрен вариант - чрез прегръдка!

Инициативата  на г-н Манн за раздаване на безплатни прегръдки, добива такава широка популярност, че до днешна дата на страницата на сайта YouTube.com, може да се видят десетки видео клипчета на хиляди прегръщащи се хора , последователи на  идеята. Прегръдката е жест, от който всеки се нуждае. Да получи или да даде.

В дните на социално разделение и ограничен човешки контакт, ефектът на кампанията „Free Hugs” е феноменален.

В България инициативата стартира  случайно,  но  изключително  бързо  идеята
печели съмишленици. Щастливи сме да споделим, че една от най-обещаващите и млади изпълнителки Vessy,  вдъхновена от  позитивизма  на  начинанието, пожела да е първата раздаваща щастие под формата на „безплатна прегръдка”. Деветнайсет годишната изпълнителка ще раздава безплатна прегръдка на всеки човек, с надеждата да разчупи сивото му ежедневие и да го дари с частичка щастие. Също така, това е и нейният начин да каже “не на насилието в училище” – „По-добре да се прегърнем, да си кажем нещо хубаво, отколкото да прибягваме до насилие”.

Този петък 27.04., от 14ч. Vessy ще раздава прегръдки в родния си град Пловдив, на ул.”Княз Александър Батенберг” .

В Четвъртък, на 3 Май, всеки е добре дошъл да се включи в инициативата в София /бул. Витоша и НДК/, а на 10-ти Май – във Варна/от площад „Независимост” до хотел „Черно море”/


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.