Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Български студент спечели конкурс за "Работещ студент" в Америка
19 Април 2007
22 год. Иван Марков е от Пловдив, трета година учи компютърни науки
Иван Марков бе награден сред 2200 конкуриращи се студенти
Иван Марков бе награден сред 2200 конкуриращи се студенти

Възпитаникът на пловдивската английска гимназия Иван Марков е тазгодишният носител на федералната американска награда Работещ студент.  Той е преодолял конкуренцията на общо 2200 студенти от всички американски щати. Номиниран е от директорката на социалната програма ACED, г-жа Уенди Сиълбайндър, която изтъква в аргументацията си, че на натоварването и резултатите на Иван не са способни понякога дори утвърдени специалисти в тази област, а той, освен това, и учи.

22 годишният пловдивчанин учи компютърни науки в Държавния университет на Мисури в Канзас сити от три години. Едновременно с това той работи в ACED - помага на възрастни хора с проблеми, оказва индивидуални грижи на аутисти и инвалиди, на хора с говорни, поведенчески и физически недъзи. Това му отнема 20 часа на седмица. Дейността на Иван в организацията е оценена много високо, според директорката, тя дава реални положителни резултати.

Финансовият еквивалент на наградата, получена от българина, е 3225 долара.

Родителите на момчето живеят в Пловдив, майката, Ваня Маркова, е машинен инженер в "Топлофикация", а бащата, Злати Марков, е електроспециалист в частна фирма. Семейството се радва на постоянния отличен успех на детето си и очаква с нетърпение той да завърши образованието си в Америка и да се върне у нас, където да се реализира по подходящ начин.

На снимката: Иван Марков с директора на Националната асоциация на студентите, работещи в САЩ, " Дейвид Хогърт", с регионалния координатор Кати Тейлър и с номиниралата го Уенди Сиълбайндър


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

macaca
19 Apr, 2007 | 20:29

state university se prevejda kato shtatski universitet a ne durjaven unversitet


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.