Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Здравната каса погреба жива и здрава жена
29 Март 2007
49 год. Донка Вълкова от Хисаря внезапно разбрала, че я водят мъртва, съобщила й го лекуващата лекарка

Като се окопитила, Донка си казала: " Умряло ми е злото"

49-годишната Донка Вълкова от Хисаря, билетопродавачка на местната автогара, с ужас установи преди дни, че официално са я обявили за мъртва. Това става, след като започнала лечение на неврологично заболяване и за целта се наложило да има контакт със Здравната каса в Пловдив. Представете си неудобството на лекарката й, която трябвало да я уведоми, че не може да я лекува, понеже тя е ...умряла. За да докаже, че е жива, хисарлийката трябвало да се разкара до Пловдив с личната си карта.

  Гафът излязъл наяве, след като жената няколко пъти вземала болнични, а в края на месеца лекарката изпратила отчета си. Оттам за малко не я изкарали специалист по "мъртви души". Това, от което най-много се притеснява обявената за мъртва жена е, че е преди месеци е кандидатствала за скъпо струващо лекарство и сега като нищо може да е зачеркната от списъка.

  Емоционалната реакция на Донка заслужава уважение, отначало тя изпаднала в обясним стрес, но после си помогнала с народното поверие : "Умряло ти е злото".

  От касата обясняват, че гафът е резултат на досадна техническа грешка. Объркали са амбулаторния лист на Донка Вълкова с листа на друга жена със сходен номер, която действително е починала. Лично директорът на РЗОК -Пловдив д-р Борис Джурджев е потърсил вчера хисарлийката, за да й се извини за ситуацията.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.