Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Първата публична изява на малкия Симеон-Хасан
24 Март 2007
Детето носи името на дядо си Симеон Сакскобурготски и на покойния марокански крал Хасан, близък приятел на семейството

Синът на княгиня Калина и Китин Муньос ще носи името на дядо си Симеон и на покойния крал на Мароко Хасан. Това съобщи вчера във "Врана" майка му на български език. Цялото име на единадесетия внук на царя е  Симеон-Хасан Муньос и Сакскобург, съставено според испанските закони.

Както бе обещало, семейството показа вчера бебето на медиите. До стаята на бебето и родителите му бяха допуснати само фотографите и операторите за по-малко от минута. Те бяха посрещнати лично от Симеон и съпругата му Маргарита, които на излизане ги почерпиха с бяло вино. По време на фотосесията Симеон-Хасан кротувал и не се разплакал въпреки светкавиците и суматохата.

Единайстият внук на царя се роди на 14 март в болница "Лозенец".

Мароканската връзка на младото семейство е по две линии. Симеон беше близък приятел на покойния марокански крал и съдружник на кралската фамилия в най-голямата мароканска компания Omnium Nord Africain (ONA). Фирмата присъства в почти всички сектори на местната икономика. Калина и братята й са отраснали със сина на Хасан II - сегашния крал Мохамед VI.
Китин Муньос пък е роден в Мароко, в град Сиди Ифни, и е почетен консул на страната в Испания.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Цар Борис ІІІ
25 Mar, 2007 | 18:56

Още повече ми падна в очите Симеончо.Как може Симеон -Хасан. Какъвто ще да е бил Мароканския крал,изобщо името не се връзва. Ако бе жив цар Борис ІІІ щеше да се чуди и мае на тази простотия.

lee
25 Mar, 2007 | 17:58

SIMEON-HASAN ... napravo nqmam dumi
zqloto "kralsko" semeistvo trqbva da bude izkoleno i zemite im da budat izzeti!

diamant
24 Mar, 2007 | 18:38

pravilno simeon ferdinandov! v celata dinastia kohari samo dedo to Boris treti beshe chovek.nito edno hristiansko ime v prestupnia vi rod.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.