Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Диетичните напитки не възбуждат апетита
21 Февруари 2013
Изследването е обхванало 318 души с наднормено тегло или страдащи от затлъстяване

Любителите на диетични напитки без притеснение могат да отпият следващата глътка – изследователи от САЩ са установили, че те не "отварят" по-голям апетит за мазни и захарни храни в сравнение с този на хората, които пият предимно вода, предаде БТА.

Някои специалисти допускат, че съдържащите изкуствени подсладители напитки предизвикват смущения в хормоните с роля в глада и насищането, и подтикват хората да консумират по-големи количества храна. Други предлагат хипотезата, че диетичните напитки изострят предпочитанието към сладки храни, което в крайна сметка води до прием на повече калории.

Авторите на настоящото проучване от университета на Северна Каролина не са открили доказателства, че хората, които в краткосрочен аспект консумират диетични напитки имат по-голям апетит за сладко в сравнение с тези, които пият основно вода. Изследването е обхванало 318 души с наднормено тегло или страдащи от затлъстяване.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.