Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Новият проект на дует “Мания” ще бъде записан изцяло на английски език
14 Февруари 2005

Дует “Мания” участват на Световния шампионат по изкуствата в Лос Анджелис и печелят първа награда и златен медал в конкурса за най-добър дует.


Дует Мания са участвали нееднократно в европейски и световни конкурси и фестивали.
     Финалистките от конкурса “Българската песен в Евровизия 2005“ дует Мания сменят цялата концепция на песента “Bittersweet”, с която се включиха в надпреварата за български представител на тазгодишното издание на конкурса “Евровизия“ в Украйна.

     На 12 февруари 2005 г. 12-те финалисти за България изнесоха концерт в НДК, на който представиха песните си пред публика. Както знаем, 12-те финалисти бяха определени единствено с гласовете на професионално жури на 21 януари в БНТ.


Дует Мания са едни от най-предпочитаните български изпълнители в чужбина.
     Песента “Bittersweet” е дело на известния български композитор Стефан Широков, който е ориентирал Юлия и Даниела към нов за тях стил, напомнящ за рок балада. Песента е на английски език, който освен че е универсалния език на “Евровизия“, е и любим език на сестрите от дует Мания. С тази песен те дават начало на новия си музикален проект, който ще е изцяло на английски и ориентиран към европейския пазар. Втората песен от англоезичния проект е със заглавие “What you’re waiting for” и е записана в студио “D tracks” - гр. София. В това студио дует Мания работят с композитора Иван Динев, с когото ще запишат и останалите песни от новия проект.

     До този момент дует Мания са участвали нееднократно в европейски и световни конкурси и фестивали. Една от първите им изяви е участието на международния фестивал за млади таланти "Мелфест", Македония, 1999 г., където печелят първа награда с изпълнението си на песента "When you believe". Впечатлени от таланта на младите българки, организаторите на фестивала ги канят на 30-дневно турне в различни градове на Македония. През 2000 г. дует “Мания” получават наградата на “Арт-рок център” за най-добър дует на България.


Досега сестрите са пели на 11 езика.
     Същата година двете сестри заминават за САЩ, където участват на Световния шампионат по изкуствата в Лос Анджелис и печелят първа награда и златен медал в конкурса за най-добър дует. През септември 2003 г. по покана от китайска страна те участват на Международния музикален фестивал в гр. Нан Нин, Китай. А през пролетта на 2004 г. заедно с група Б.Т.Р. участват на популярния фестивал “Среща в Пекин“, отново в Китай. Последната изява на дуета на международен конкурс бе през есента на 2004 г., когато спечелиха 4-то място в конкурса “Универс талант“ в Прага ( 3-7 ноември 2004 г.).

     Дует Мания са едни от най-предпочитаните български изпълнители в чужбина, както заради добрите си гласови данни и атрактивна визия, така и заради богатия си репертоар, включително и на различни езици. Досега сестрите са пели на 11 езика, сред които на английски, испански, португалски, италиански, френски, иврит, гръцки, сръбски, руски.

     Дует Мания имат два издадени албума на български език - “Не е истина“ (октомври, 1999 г.) и “Хладни очи“( декември, 2003 г.).

     Материалът е предоставен от музикална компания “Селект Мюзик”!


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.