Факти, Анализи, Коментари
   28 Януари 2023
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Карнавалът в Рио
16 Февруари 2015
Хиляди зрители наблюдават зрелищните спектакли, които са синоним на бразилската привързаност към лудостта на живота, изразен чрез танца

На традиционния и най-известен бразилски карнавал - този в Рио де Жанейро, късно вечерта в неделя започнаха най-очакваните конкурси с дефиле на училищата по самба от висшата лига. Те ще продължат два дни, по-точно две нощи.

Около 12 карнавални "съперници" ще преминат по 700-метровия път "самбадром", "Маркиз де Сапукаи", който повече прилича на улица, край която са издигнати ложи и трибуни. Около 70 хиляди зрители наблюдават зрелищните спектакли, които са синоним на бразилската привързаност към лудостта на живота, изразен чрез танца.

Карнавалът е част от културата на бразилците и е главното събитие на състезание, продължаващо през цялата година. Съревнованието е между самба школите из цялата страна, най-добрите от които преминават по главната сцена в Рио де Жанейро. /БГНЕС


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2023 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.