Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Български майстори на танца покоряват Южна Америка
11 Февруари 2013
„Masters of the Dance“ и "Art Masters Band" ще представят своето грандиозно шоу "Силата на България" в столицата на Парагвай Асунсион
Български майстори на танца ще покоряват Южна Америка. Професионалната танцова формация на „Masters of the Dance“ и музикантите от "Art Masters Band" ще представят своето грандиозно шоу "Силата на България" в столицата на Парагвай Асунсион.

Там в началото на месец март предстои да бъде открит Парагвайско-Български културен център. По този повод по инициатива на Министерство на Образованието и Културата на Паргавай и Министерство на Вероизповеданията на Парагвай предстоят поредица от инициативи, с които ще се популяризира българската култура. 

В продължение на една седмица „Masters of the Dance“ и Арт Мастърс Бенд ще вземат участие в различни събития. Уникалното шоу на Майсторите на танца вече покори френската публика, а сега и южно американците ще имат удоволствието да се насладят на българската фолклорна съкровищница, пресъздадена от „Masters of the Dance“ и Арт Мастърс Бенд. Спектакълът представя танци и музика от различни фолклорни области на България, както и стилизиран фолклор и дръм шоу.

В основата  на това културно събитие е една истинска българка - Фиданка Василева, която е родена в гр. Перник. Сънародничката ни се бори за доброто име на България по света и се стреми по възможно най-добрия начин да запознае хората в Парагвай и в цяла Лтинска Америка  с неповторимата българската култура, фолклор и традиции.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.