Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Росица Борджиева се завръща на сцената
6 Февруари 2013
Певицата подготвя голям концерт на 29 април 2013 г., който ще се състои в зала „България“ от 19 ч.
Изпълнителката на култовия хит „Зимна ваканция“ Росица Борджиева се завръща на българската музикална сцена след 20-годишно отсъствие. Певицата подготвя голям концерт на 29 април 2013 г., който ще се състои в зала „България“ от 19 ч. За него тя пристига специално от Италия, където живее и работи през последните 20 години.
 
Росица Борджиева е родена на 20 април 1954 г. в Русе. Първите си стъпки като солистка прави със самодейния оркестър „Северно сияние“ в Русе, с който печели златен медал на републиканския преглед на художествената самодейност през 1973 г. Година по-късно постъпва в Естрадния факултет при БДК. Първият голям успех е втората награда в Международния конкурс за изпълнители на фестивала „Златният Орфей“ през 1976 г. Следва първа награда на фестивала „Червеният карамфил“ в Сочи - 1977 г. и трета награда и наградата на публиката на фестивала „Песни за морето“ в Рощок – 1981 г.

Солистка на Представителния ансамбъл при ГУСВ - София от 1976 г до 1989 г. Пяла е в почти всички европейски държави, Индия, Испания, Португалия, Дания, Германия, Куба. Най-типични за нея са лиричните песни, но често включва в репертоара си кубински и испански песни. Записала е участия на фестивалите в Малта и Кнок, Белгия. Най-популярната й песен си остава „Зимна ваканция“ по музика на Тончо Русев и стихове на Петя Дубарова.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.