Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гениалният китарист Стив Вай с концерт в София утре
30 Октомври 2012
Той ще представи най-новия си албум „Тhe Story of Light”, който излезе на музикалния пазар на 14 август 2012

Стив Вай е един от най-влиятелните гении на китарата. Продал е над 15 милиона албума, а изпълненията му на живо винаги са истински зрелища, които събират хиляди почитатели на стойностната рок музика. Със своята повече от 20 годишна музикална кариера, Стив Вай е един от най-необузданите китарни виртуози с дълбоко чувство на артистичност, който не спира да твори чудеса.

Сензационният китарист пристига в България заедно със своя бенд на 31 октомври и ще представи на българската публика парчета от най-новия си албум “The Story of Light”. Това е десетият студиен албум в дискографията на артиста.

Докато стилът на много други музиканти лесно може да бъде категоризиран в определен жанр, то уникалната музикална визия на Вай остава твърде богата, за да се побере в едно единствено определение. Той има повече от 60 световни музикални номинации и 3 награди Грамми. Наскоро към колекцията му от статуетки се добави и тази на NAMM 2012 (National Association of Music Merchants) за гуру в музикалните изобретения.

Стив Вай пристига у нас с една от най-коментираните американски звезди – Бевърли Маклелан. Тя се превръща в сензация и спечелва американската публика по време на участието си в шоуто „The Voice”. Покрай това музикалните специалисти сравниха гласовитата певица с легенди като Ета Джеймс, Джанис Джоплин, Бони Райт и Мелиса Етъридж. Именно там я забелязва и самият Стив Вай, който й предлага да запише вокали за последния си албум „Тhe Story of Light”.

Като запален пчелар и един от най-твърдите вегетарианци в музикалния бизнес, Стив Вай държи в менюто му да няма никакво месо, риба, дори и яйца. Той е поръчал кафяв ориз с броколи, разнообразно меню от зеленчуци, спагети, пармезан и порция тофу. Екипът му ще разполага с бутилки Кока кола, газирана и минерална вода, различни плодови сокове и лед.

Стив Вай пристига с екипа си след концерт в Сърбия сутринта на 31 октомври. Само 10 от най-запалените му фенове ще могат да се видят с него и да присъстват на саундчека му преди концерта ну в НДК. Специално за тях той ще разкаже подробности за работата по последния му албум и ще отговори на всякакви техни въпроси. Феновете ще имат и уникалната възможност да се снимат за спомен с великия китарист.

Най-новите парчета на Стив Вай, както и едни от най-големите му хитове ще чуем на 31 октомври в Зала 1 на НДК. Очаква ни едно зрелищно шоу, с изключително зареждаща атмосфера и ненадмината виртуозност.

Все още има ограничени количества билети за шоуто, които могат да бъдат закупени на цени от 40 до 90 лева от всички каси на Тикетпро в страната, както и  онлайн на www.ticketpro.bg


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.