Факти, Анализи, Коментари
   4 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нов, финален трейлър на “Хобит: Неочаквано пътешествие” [ВИДЕО]
21 Септември 2012
На 22 септември феновете по света празнуват рождения ден на Билбо и Фродо Бегинс

Дългоочакваният финален трейлър на фентъзи приключението „Хобит: Неочаквано пътешествие” бързо запали дискусии сред феновете каква част от романа „Хобит” ще бъде включена в първия филм от трилогията и какво създателите на „Властелинът на пръстените” ще оставят за следващите две части - „Хобит: Пущинакът на Смог”, който се очаква през 2013 г. и „Хобит: До там и обратно”, с премиера през 2014 г. Как ще бъде доразвита историята от романа, на кои персонажи ще бъде отделено повече внимание във филма и кои нови, несъществуващи в романа, герои ще се появят на голям екран, са само част от въпросите, които вълнуват феновете на една от най-успешните филмови поредици в историята на киното.

Трилогията е екранизация по романа на Дж.Р.Р. Толкин „Хобит”, издаден за първи път на днешната дата, 21 септември, през 1937 г. След 75 години светът продължава да отдава почит на талантливия британец, като празнува рождения ден на неговите колоритни герои Билбо и Фродо с Деня на Хобит – 22 септември. Толкин феновете по света отбелязват празника с различни партита и фиести в духа на хобитските пиршества, описани в романа, а у нас Българското Толкин Общество вече осем години организира БГ Толкин Фест в различни градове в страната. В България популярният фентъзи роман „Хобит” е издаден за първи път през 1975 г., като от тогава се радва на нестихващ читателски интерес на хора от всички възрасти.

Трите филма по романа са заснети наведнъж и ще бъдат разделени в трилогия в процеса на постпродукция, похват, типичен за режисьора и съсценарист Питър Джаксън. Новатор и самият той голям фен на Толкин, Джаксън е първият, който използва в мащабен филмов проект технология на заснемане на 48 кадъра в секунда, вместо традиционните 24.

Възприемането на 48 кадъра в секунда е много по-близко до естествения начин, по който човешкото око вижда и по неговите думи: „Заснемането и прожектирането с 48 кадъра в секунда създава илюзията, че на мястото на екрана се появява отвор, през който наблюдаваш историята разкриваща се с подсилено усещане за реалистичност. Страхотно е за 3D!”. Като първи тест на новаторската технология „Хобит: Неочаквано пътешествие” ще бъде прожектиран в по-висока скорост в избрани кина.

През изминалите месеци, екипът на продукцията сподели със зрителите интересни моменти от работния процес в специално създадени видео дневници от снимачната площадка, които българските кино фенове също могат да видят събрани в една колекция.

„Хобит: Неочаквано пътешествие” излиза на голям екран в 3D и IMAX 3D на 14 декември 2012 г. Втората екранизация по ромата на Дж. Р.Р. Толкин „Хобит: Пущинакът на Смог” се очаква на 13 декември 2013 г., а последния филм от трилогията „Хобит: До там и обратно” е с премиера 18 юли 2014 г.

Любопитна и актуална информация за продукцията може да намерите на официалната българска страница на филма www.hobit.bg и във Фейсбук на: www.facebook.com/Hobit.bg. Подробна информация за Толкин и неговите произведения можете да намерите на адрес http://www.endorion.org/.


Официален синопсис на „Хобит: Неочаквано пътешествие”:
„Хобит” проследява приключението на главния герой Билбо Бегинс, който е въвлечен в епичен поход за освобождаване на Еребор - изгубеното царство на джуджетата, което отдавна е завладяно от дракона Смoг.

Появилият се изневиделица вълшебник Гандалф Сивия, се обръща към Билбо с покана да се присъедини към група от тринайсет джуджета, предвождана от легендарния воин Торин Дъбощит. Пътуването им ги отвежда в Пущинакът; през коварни земи, гъмжащи от гоблини и орки, смъртоносни уаргове и гигантски паяци, създания, сменящи облика си и различни магьосници.

Макар че целта им е на изток, при Самотната планина, те трябва първо да се измъкнат от тунелите на гоблините, където Билбо среща създание, което завинаги ще промени живота му – Ам-Гъл.

Насаме с Ам-Гъл, на брега на подземно езеро, нищо неподозиращият Билбо Бегинс не само открива дълбини на хитрост и смелост, учудващи и него самия, но се сдобива със "скъпоценния" пръстен на Ам-Гъл, който притежава неочаквани и полезни качества. Простичък златен пръстен, който е свързан със съдбата на цялата Средна земя по начини, недостъпни за познанието на Билбо.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.