Факти, Анализи, Коментари
   30 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Slash бе почетен със своя собствена звезда на Холивудската алея на славата
11 Юли 2012
Въведен неотдавна в Залата на славата на рокендрола, китариста отбеляза изключително важен момент в своята кариера на 10 юли

Носителят на награда Грами Slash, китаристът икона, въведен неотдавна в Залата на славата на рокендрола, отбеляза изключително важен момент в своята кариера на 10 юли, когато бе почетен със своя собствена  звезда на Холивудската алея на славата. Звездата на Slash е разположена централно пред прочутото Hard Rock Cafе на булевард Холивуд (6801 Hollywood Blvd, No 105 Los Angeles, CA 90028).

Като музикант, артист, филантроп и култова рок фигура, Slash може да се похвали с продадени приблизително 100 милиона копия от своите албуми,  със спечена награда Грами и седем номинации за престижното отличие, плюс безброй други награди, постижения и признания. Списание Time нареди Slash на #2 след Jimi Hendrix в своята класация за десетимата най-добри музиканти, свирещи на електрическа китара за всички времена.

Изключително добре приетата едноименна биографична книга за Slash се изкачи в Щатите и Обединеното кралство до #8 в списъка на бестселърите на NY Times.

С участието на Myles Kennedy и The Conspirators – Myles Kennedy (вокали), Brent Fitz (барабани) и Todd Kerns (бас) – на 21 май Slash издаде своя нов албум “Apocalyptic Love”. Записът влезе под #4 в класацията за албуми Billboard  200, отбелязвайки  най-високия рок дебют за седмицата. Освен това дискът оглави Independent Albums Chart и застана на номер 1 в Hard Music Albums Chart. “You’re A Lie”,  завладяващият първи сингъл от новия албум, в момента е #1 в класацията Active Rock, превръщайки се по този начин в първия самостоятелен #1 радио хит на Slash.

Всички песни в “Apocalyptic Love” са написани съвместно от Slash и Myles Kennedy, като двамата са прекарали последните две години заедно на мащабно турне по света. Одобренията на критиката се изсипват лавинообразно върху албума. Списание Revolver заявява: ”Apocalyptic Love” в своята същност е една колекция от високооктанови рокендрол парчета, създадени да звучат гръмко от спортните кабриолети, а още по-подходящо – на открити стадиони. Вестникът Los Angeles Times добавя: “Феновете на неговата работа в GNR и Velvet Revolver ще открият много неща, които да харесат в 13-те парчета - от завладяващия рок ритъм на “You’re a Lie” през хеви метъл стърженето в “Halo” до продължителните инструментални пасажи в “Anastasia”.

Албумът “Apocalyptic Love”  на Slash е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.